MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Ιστορίες της Βελόνας: Τα εικαστικά κεντήματα της Ιφιγένειας Σδούκου στην «Ώχρα Μπλε» της Λήμνου

Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε, στη Λήμνο, παρουσιάζει τα εικαστικά κεντήματα της Ιφιγένειας Σδούκου σε μια έκθεση με τίτλο «Ιστορίες της Βελόνας / Tales of the needle».

Ιστορίες της Βελόνας: Τα εικαστικά κεντήματα της Ιφιγένειας Σδούκου στην «Ώχρα Μπλε» της Λήμνου
Monopoli Team

Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε, παρουσιάζει την έκθεση «Ιστορίες της Βελόνας / Tales of the needle» με τα εικαστικά κεντήματα της Ιφιγένειας Σδούκου.

Όπως αναφέρει ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Μπόλης

«…Οι συνθέσεις της παραπέμπουν σε μεσαιωνικές ταπισερί και εικονογραφημένα χειρόγραφα-κώδικες με τη διάχυτη μυστικιστική ατμόσφαιρα, την αισθητική και τον έντονα διακοσμητικό τους χαρακτήρα. Πρόκειται για συνθέσεις που διακρίνονται για τις σχεδιαστικές αξίες και τις ζωγραφικές τους ποιότητες, την εξαιρετική λεπτότητα των χρωματικών τόνων και την ακρίβεια των λεπτομερειών, την ξεχωριστή ευαισθησία και την ποιητική της απόδοσης των θεμάτων, τη δεξιοτεχνία της τεχνικής και την υφή του υλικού τους. Εικόνες -προαιώνια και διαχρονικά σύμβολα που διατρέχουν εποχές και πολιτισμούς- εμφανίζονται στις λευκές επιφάνειες των υφασμάτων για να «αφηγηθούν» πρωτότυπες ιστορίες μέσα από αναπάντεχες συναντήσεις και απρόσμενους συνδυασμούς…

Σε ευθεία αντιστοιχία με ψυχικές και συναισθηματικές δυναμικές, η Ιφιγένεια Σδούκου παρουσιάζει τη σκηνή ενός θεάτρου της ανθρώπινης κατάστασης σε έργα που τα χαρακτηρίζει η λυρική διάθεση και το ρομαντικό πνεύμα, σε έργα όπου το απροσδόκητο συμβιώνει με μια διακριτή αίσθηση του χιούμορ…». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAbsorbed: Ο Θοδωρής Βρανάς στα Κύθηρα με μια φωτογραφική έκθεση για την εποχή των social media12.09.2018

Ιφιγένεια Σδούκου

Με σπουδές ζωγραφικής και χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, η Ιφιγένεια Σδούκου έχει διδάξει εικαστικά στην Β/βάθμια εκπαίδευση. Έλαβε το βραβείο της 6ης Τριενάλε Υφαντικής Τέχνης, Novi Sad  Σερβία 2017, ενώ έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων και έχει συνεργαστεί σαν εικονογράφος με τον εκδοτικό οίκο Ανέμη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρες λειτουργίας: Ανοικτά καθημερινά 10.00-14.00 και 19.00- 22.30. Κυριακή 19.00- 22.30 .
Διάρκεια έκθεσης :  6 Αυγούστου- 30 Σεπτέμβρη 2024

Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε”, Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος. T/F:+302254026264, 6976220673. e-mail: [email protected], www.ochrablue.com

Περισσότερα από Εικαστικά