MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Σοφία Βούλτεψη: «Να πάνε διακοπές στο χωριό, όχι στα νησιά» (vid)

Ένας στους τρεις πολίτες δεν θα κάνει διακοπές φέτος εξαιτίας των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, έδωσε τη λύση.

Credits: Alejandro Gonzlaez/ Unsplash
Monopoli Team

Η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Πάνος Ρήγας μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Παραστατίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN και μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την ακρίβεια αλλά και τη λειψυδρία που αντιμετωπίζει η χώρα το φετινό καλοκαίρι.

Την στιγμή που η συζήτηση προσανατολίστηκε στο θέμα της ακρίβειας, έγινε αναφορά στις αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε αντιδιαστολή με τους μισθούς που παραμένουν χαμηλοί, με αποτέλεσμα ένας στους τρεις πολίτες να μη μπορεί να αντέξει οικονομικά το κόστος των διακοπών σε κάποιο ελληνικό νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κα Σοφία Βούλτεψη, παίρνοντας τον λόγο, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και πάντα κατά διαστήματα δημιουργούνταν τέτοιου είδους κρίσεις. {…}. Οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους, χωρίς να λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Να πάνε διακοπές στο χωριό, στην ενδοχώρα, που δεν είναι τόσο ακριβά… στα νησιά υπάρχει σίγουρα ένα θέμα. Μαγική λύση δεν υπάρχει». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί η Ελλάδα ακολουθεί τα χειρότερα σενάρια διαχείρισης αποβλήτων;12.09.2018

Λίγο νωρίτερα σχολιάζοντας και πάλι την ακρίβεια στην Ελλάδα, έφερε ως παράδειγμα την ακρίβεια στο… Βερολίνο. «Να σας πω τώρα ήμουνα στο Βερολίνο και ένα σνίτσελ τόσο μικρό έκανε 32 ευρώ και όχι σε ακριβό εστιατόριο».

Τελικά το ζήτημα της ακρίβειας, όπως μας προτείνουν, αντιμετωπίζεται μόνο με λύσεις όπως το να επιλέξουμε τα ελληνικά χωριά έναντι των νησιών – τα οποία θα κρατήσουμε μόνο για τους ξένους τουρίστες – ή δεν θα επιλέγουμε τον Αύγουστο για τις δικές μας διακοπές για να «χωράνε οι τουρίστες», σύμφωνα με μια άλλη συμβουλή που ακούσαμε πρόσφατα από τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. 

Περισσότερα από ShowBiz