MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Οι διακοπές βλάπτουν το μαθησιακό επίπεδο των παιδιών, σύμφωνα με έρευνα – Πώς να το αντιμετωπίσεις

Η μεγάλη παύση από τα σχολικά μαθήματα μπορεί να κοστίσει στο επίπεδο του παιδιού μας.

Πηγή: FreePik
Monopoli Team

Η περίοδος των διακοπών για τους «μικρούς» ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, μετά το κλείσιμο των σχολείων, ενώ για τους «μεγάλους» είθισται να ξεκινάει τον Αύγουστο. Όποια κι αν είναι η διάρκειά της – προφανώς όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο – η χαρά που τη συνοδεύει είναι απερίγραπτη.

Η αλήθεια είναι, πως μετά το πέρας του χειμώνα, όλοι περιμένουμε πώς και πώς τη στιγμή που θα φτιάξουμε βαλίτσες και θα ταξιδέψουμε στο αγαπημένο μας μέρος για διακοπές. Και μπορεί αυτή η περίοδος να είναι γεμάτη ξεγνοιασιά, ξεκούραση, ανεμελιά, γέλια και παιχνίδι, ωστόσο σύμφωνα με τους ψυχολόγους τα παιδιά μας πρέπει να κρατούν επαφή με τα βιβλία τους κι ο λόγος είναι πολύ σημαντικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πιο συχνό γυναικολογικό πρόβλημα το καλοκαίρι…12.09.2018

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε, απέδειξε πως οι διακοπές διάρκειας έξι εβδομάδων και άνω μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο μαθησιακό επίπεδο των παιδιών μας. Όταν βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός τάξης, έχει παρατηρηθεί πως ξεχνούν βασικά πράγματα και έτσι χάνεται «μέρος» της ανάπτυξής τους. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν μερικά βήματα πίσω στην ανάγνωση ή να προβούν σε λάθη που δεν θα έπρεπε στη γραφή.

Όπως αναφέρει η παραπάνω έρευνα, τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διακοπών υπάρχει πιθανότητα να χάσουν μέχρι και δύο χρόνια από το επίπεδο ανάγνωσής τους. Συνεπώς, αποτελεί μέγιστη ανάγκη η παρέμβαση των γονιών, ώστε να εμποδίσουν αυτό το πισωγύρισμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τρόποι να πείσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την ανάγνωση ή τη γραφή στις διακοπές χωρίς αυτό να τους φανεί ολόκληρο βουνό.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life