MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια επιτρέπουν σε ντοπαρισμένους αθλητές να αγωνίζονται»: «Βόμβα» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ

Τι απαντά η αρμόδια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) στις κατηγορίες του WADA.

Monopoli Team

«Βόμβα» στο φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού βάζει ο WADA.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ κατηγορεί την αρμόδια Υπηρεσία των ΗΠΑ ότι απέκρυψαν θετικά δείγματα Αμερικανών αθλητών και τους επέτρεψαν να συμμετέχουν σε αγώνες. Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον WADA καθίσταται σαφές ότι ουδέποτε έδωσε την έγκριση για τέτοιου είδους ενέργειες.

Ενώ οι Αγώνες εξελίσσονται κανονικά και πλησιάζουν προς το τέλος τους (11/8 η Τελετή Λήξης), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιβεβαιώνει ότι η αρμόδια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) επέτρεψε σε αθλητές που είχαν βρεθεί θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών να λαμβάνουν για χρόνια μέρος σε αγώνες χωρίς να τιμωρούνται, ενώ παράλληλα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της USADA ότι αυτό γινόταν με την έγκριση του, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι αθλητές θα βρίσκονταν με περισσότερα θετικά τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακούς Αγώνες 2024: Στον τελικό πυγμαχίας η Ιμάν Κελίφ12.09.2018

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Αυτή η ενέργεια της USADA θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του αθλητικού ανταγωνισμού, την οποία ο Παγκόσμιος Κώδικας Αντιντόπινγκ επιδιώκει να προστατεύσει», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο «συνεργασίας» αναφέρει πως:

«Υπάρχει διάταξη στον Κώδικα σύμφωνα με την οποία ένας αθλητής που παρέχει ουσιαστική βοήθεια μπορεί στη συνέχεια να ζητήσει την αναστολή μέρους της περιόδου τιμωρίας του. Ωστόσο, υπάρχει μια σαφής διαδικασία για αυτό, η οποία δεν περιλαμβάνει να επιτρέπεται στους “παραβάτες” να συνεχίζουν να αγωνίζονται

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα