MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ Σ/Κ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 10-11 Αυγούστου

Οι Gipsy Kings, οι θρυλικοί μουσικοί νομάδες της εποχής μας, θα κάνουν μια στάση στη Χαλκιδική, στον Λόφο Σάνη, ενώ η Νατάσσα Μποφίλιου θα φέρει τα ολοκαίνουρια τραγούδια της στο Αμφιθέατρο Σίβηρης. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Αυγούστου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο

Μετά τους «Πέρσες» και τον «Προμηθέα Δεσμώτη» ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο πλαίσιο του Φεστιβαλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την  παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10/8 στις 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένα: 65€, Ζώνη Α’: 50€, Ζώνη Β’: 35€, Ζώνη Γ’: 30€, Ζώνη Δ’: 18€ – 20€, Ζώνη Ε’: 15€  | Προπώληση: more.com
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

Focus Group & Resistance in a Time of Peace: Έργα σύγχρονων δημιουργών στο Theatre Of The No

To Theatre Of The No, το αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει σε μια μοναδική παράσταση δύο σύγχρονα έργα, τα «Focus Group» του Marco di Stefano και «Resistance in a Time of Peace» του Jibbe Willems, σε διαδοχική προβολή. Υπό τη σκηνοθεσία της Χαράς Λιανού, τα έργα εξερευνούν καίρια ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας, προσκαλώντας το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης. Η παράσταση ξεκινά με το «Resistance in a Time of Peace» (Αντίσταση σε καιρό ειρήνης), ένα έργο που εξετάζει την έννοια της αντίστασης σε μια εποχή που φαινομενικά είναι ειρηνική, αλλά κρύβει προκλήσεις και ηθικά διλήμματα. Το δεύτερο μέρος της παράστασης φιλοξενεί το «Focus Group» (Ομάδα Εστίασης), ένα επίκαιρο και προκλητικό δράμα, με στοιχεία σκοτεινού χιούμορ, που διερευνά τη σύγχρονη σχέση μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών και καταναλωτών. *Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Αδρακτάς, Μιχάλης Θεοδωράκης, Ανέστης Ισχνόπουλος, Αναστασία Μπουγιάκα, Γιώργος Χατζηκυριάκος
Παραστάσεις: Από τις 9 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Παρασκευή έως Δευτέρα στις 20.00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Theatre Of The No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης. 
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Αυγούστου στις 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων, Καβάλα

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά», του Βασίλη Κατσικονούρη σε περιοδεία

Το κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη ζωντανεύει και πάλι στην σκηνή, με την Μαριάννα Τουμασάτου και την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Σταύρου. Ένας μονόλογος – κλαυσίγελος μιας γυναίκας στο μεταίχμιο μεταξύ σκληρότητας και τρυφερότητας, σοφίας και τρέλας, κωμικότητας και τραγικότητας. Μιλάει στον εύζωνα γιό της που φυλάει σκοπιά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Απέναντι της αυτός, θέλει δε θέλει θα την ακούσει, παλιά όταν του μιλούσε η μάνα του έφευγε, τώρα είναι ανυπεράσπιστος μπροστά της. Ανυπεράσπιστη κι αυτή, μόνο μία ομπρέλα έχει να κρύβεται από κάτω της σαν σε καταφύγιο από την πραγματικότητα. Κι όταν η πραγματικότητα δεν της ταιριάζει η ομπρέλα της τη σώζει πάλι όπως τον ακροβάτη που σχοινοβατεί. Για να συνεχίζει να ισορροπεί ξανά πάνω στο μεταίχμιο της.
Κυριακή 11 Αυγούστου στις 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Αlex Cinema, Πόρτο Ράφτη, Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 18 παραστάσεις που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα της χώρας12.09.2018

Μουσική

Το Sani Festival ρίχνει αυλαία με μια μοναδική συναυλία από τους Gipsy Kings και Tonino Baliardo

Οι Gipsy Kings, οι μουσικοί νομάδες της εποχής μας, θα κάνουν μια στάση στη Χαλκιδική, στον Λόφο Σάνη για μια συναυλία το Σάββατο 10 Αυγούστου με την οποία θα ολοκληρωθεί το Sani Festival για το 2024. Αυτή η πολυπληθής και πολύχρωμη μπάντα θα χαρίσει στο κοινό του Sani Festival μια βραδιά απογειωτικής μουσικής, ένα πάρτι χαράς και αισιοδοξίας. Οι Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo, είναι οι αδιαμφισβήτητοι «βασιλιάδες» της World Music. Κάτοχοι ρεκόρ όχι μόνο όσον αφορά τις ζωντανές συναυλίες αλλά και τις πωλήσεις δίσκων. Μαζί τους ο συνθέτης και παραγωγός των παγκόσμιων επιτυχιών «Bamboleo» και «Djobi Djoba», Tonino Baliardo και της πιο πρόσφατης επιτυχίας «Chica Del Sol», που περιέχεται στο άλμπουμ του Tonino Baliardo, «Renaissance».
Σάββατο 10 Αυγούστου στις 21:30
Εισιτήρια: Silver 60€, Bronze 40€. Προπώληση: more.com 
Τοποθεσία: Λόφος Σάνη, Χαλκιδική, 2314 -400.800, 23740-99.400

Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στη Χαλκιδική

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου «Κάτι Καίγεται» που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.
Σάββατο 10 Αυγούστου στις 21:30
Εισιτήρια: Προπώληση: 20€. Ταμείο: 23€. Προπώληση: ticketservices.gr
Αμφιθέατρο Σίβηρης, Σίβηρη, Χαλκιδική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Πού θα συναντήσουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο;12.09.2018

Εκθέσεις

Η εσωτερική πλευρά του ανέμου: Εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου του Πύργου Κύμης

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Κύμης και την Καιρός Πολιτισμού ΑΜΚΕ διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Η εσωτερική πλευρά του ανέμου» στο Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου. Η θεματική της έκθεσης περιστρέφεται γύρω από τη χειρωναξία, δίνοντας έμφαση στην υλικότητα και στο χειροποίητο αντικείμενο. Συμμετέχουν 42 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες με 95 έργα, τα οποία συνομιλούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κτιρίου και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του λαϊκού καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Σωτήρη Χρυσανθόπουλου.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2024
Ώρες επίσκεψης: Πέμπτη ως Κυριακή 18:00 – 21:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου, Πύργος Κύμης. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις