MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα; Αυτή είναι η ευκαιρία σου να πας στα πιο hot στέκια της πόλης

Καθώς κάνουμε τη βόλτα μας στην -σχεδόν άδεια- Αθήνα, απολαμβάνουμε όλα εκείνα τα αγαπημένα μας, αλλά πολυσύχναστα μαγαζιά, χωρίς να χρειαστεί να… περιμένουμε στην ουρά.

Μαριαλενα Μάλλιου | 10.08.2024

Καθώς πλησιάζουμε τα μέσα του Αυγούστου, η Αθήνα σιγά σιγά όλο και αδειάζει. Αυτό, από τη μία είναι κακό για όσους μένουν πίσω, από την άλλη τους αφήνει άπλετο χώρο και χρόνο, να απολαύσουν μια όχι τόσο γεμάτη Αθήνα. Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε τη βόλτα μας στην -σχεδόν άδεια- αυγουστιάτικη Αθήνα και απολαμβάνουμε όλα εκείνα τα μαγαζιά, στα οποία κανονικά για να βρεις μια θέση, ίσως χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά.

Gelissimo Biscoto

Από όταν άνοιξε στην Αθήνα το Gellissimo Biscoto, είδαμε να αρχίζουν να σχηματίζονται ουρές στον πεζόδρομο της Άστιγγος, τόσο για να δοκιμάσουν το brunch και τα γλυκά του μαγαζιού, αλλά, κυρίως, για τη viral, πλέον, λάβα φιστικιού. Λίγους μήνες αργότερα και με τον κόσμο να έχει φύγει από την πρωτεύουσα για τις διακοπές του, μια επίσκεψη στο Gellissimo είναι απαραίτητη, για όσους είναι στην Αθήνα αυτές τις μέρες, καθώς θα μπορέσουν να απολαύσουν το γλυκό τους με θέα την καλοκαιρινή Ακρόπολη, χωρίς καμία αναμονή.
Διεύθυνση: Άστιγγος 11, Αθήνα 10555

Anana

Και αφού ξεκινήσαμε με γλυκά και brunch, συνεχίζουμε με ακόμα ένα morning spot και με το Anana, με έναν από τους καλύτερους καφέδες που θα βρείτε στην Αθήνα, φανταστικά rolls και πολλές vegan επιλογές. Συνήθως το μαγαζί είναι γεμάτο με ανθρώπους που απολαμβάνουν τον καφέ τους, διαβάζουν, τρώνε το πρωινό ή το snack τους και αποτελεί ένα αγαπημένο meeting spot. Μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο, αυτή η πολυκοσμία δίνει τη θέση της σε μία ηρεμία, που μας κάνει να θέλουμε να επισκεφθούμε το μαγαζί ακόμα περισσότερο.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 33, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2111151788

The Makers

Όλοι μας έχει τύχει να περάσουμε έξω από το The Makers -το φανταστικό brunch/all day spot της οδού Πραξιτέλους-  να κοντοσταθούμε, αλλά, λόγω του ότι είναι ώρα αιχμής και βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης, να μην βρούμε τελικά να κάτσουμε (τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα). Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή που περιμέναμε, που δεν θα χρειάζεται καμία αναμονή για να βρούμε να κάτσουμε στο αγαπημένο μαγαζί του κέντρου.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 37, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103311372

Μe Kolonaki
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη μe (@me_kolonaki)

Το ίδιο ισχύει και για το Me στο Κολωνάκι, το οποίο αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Αθηναίους -και όχι μόνο- τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για όλο τον χρόνο. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη προσέλευση στο μαγαζί. Με άδεια την Αθήνα, ωστόσο, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τον καφέ, το smoothie, το brunch ή το φαγητό μας, σε ένα μαγαζί χωρίς πολύ κόσμο.
Διεύθυνση: Καψάλη 10, Αθήνα 10674
Τηλέφωνο: 2107242588

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγωτό με ανθότυρο ή παγωτό μουστάρδα; Βρήκαμε τα πιο ιδιαίτερα παγωτά της Αθήνας12.09.2018

Sofi’s Eatery
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofi’s Eatery (@sofiseatery)

To must visit μαγαζί της Βουλιαγμένης, είναι ακόμα ένα μέρος, το οποίο, όλοι όσοι έχουμε μείνει στην Αθήνα τον φετινό Αύγουστο θα επισκεφθούμε. Το μαγαζί, το οποία αγαπάμε τόσο για τη minimal αισθητική του, όσο και για τις υγιεινές του προτάσεις, τον έχει, γενικά, τον κόσμο του. Στα μέσα του Αυγούστου, ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα το βρούμε λίγο πιο χαλαρό, αν και πάντα καλοκαιρινό και γεμάτο ζωντάνια.
Διεύθυνση: Αγίου Παντελεήμονος 7, Βουλιαγμένη 16671
Τηλέφωνο: 2109670605

Fuddy Duddy
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taste Voice by ATHENS VOICE (@tastevoice)

Το πιο πιθανό είναι να έχετε πάρει χαμπάρι το νέο hot spot του κέντρου το οποίο (ακούσατε-ακούσατε) σερβίρει pizza cones, δηλαδή πίτσα σε κώνο. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η νέα γευστική πρόταση, έχει τραβήξει τα βλέμματα των Αθηναίων, που σπεύδουν να δοκιμάσουν την “καινούργια” πίτσα της πόλης, η οποία, εκτός από πολύ δημιουργική ιδέα, είναι και πεντανόστιμη. Τώρα, λοιπόν, με τον κόσμο να αραιώνει, σταδιακά, στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε η στιγμή να επισκεφθείτε το Fuddy Duddy, για να δοκιμάσετε το δικό σας pizza cone, χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Εμείς προτείνουμε από αλμυρά pizza cones το Mushroom και από γλυκά το Apple Pie.
Διεύθυνση: Λέκκα 32, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2110013322

Birdman

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα αγαπημένο μαγαζί με φανταστική ιαπωνική κουζίνα και το Birdman, το οποίο μας έχει επανασυστήσει το ιαπωνικό street food, με έναν δικό του, ιδιαίτερα γευστικό και -πρωτίστως- ποιοτικό τρόπο. Ένα μαγαζί, το οποίο, λόγω της μεγάλης αγάπης που του έχει ο κόσμος, είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Αν, λοιπόν, ψάχνετε μία ευκαιρία να πάτε στο Birdman, τώρα ίσως και να είναι η κατάλληλη στιγμή.
Διεύθυνση: 
Τηλέφωνο: 

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω