MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Βουτιά στη θάλασσα: Τα οφέλη για το σώμα και τη διάθεσή μας

Η θάλασσα είναι συνδεδεμένη με το ελληνικό καλοκαίρι. Εκτός όμως από χαλαρωτική και δροσιστική, η επαφή με το θαλασσινό νερό έχει πολλαπλά οφέλη και μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα και τη διάθεσή μας.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Άλλος την προτιμά κρύα άλλος ζεστή. Άλλος με αμμώδη βυθό άλλος επιδίδεται σε βουτιές από βράχια. Άλλος σπεύδει στα βαθιά νερά κι άλλος προτιμά την ασφάλεια του να πατάνε τα δαχτυλάκια του στο βυθό. Όποια κι αν είναι η προτίμηση και η επαφή σου με τη θάλασσα, ένα είναι σίγουρο: σου κάνει καλό – με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. «Η επαφή με το θαλασσινό είναι ευεργετική για το σώμα και το πνεύμα μας», υπερθεματίζει η Κατερίνα Δημακοπούλου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Mermaiding Master Trainer. «Και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε στο σώμα μας εάν κολυμπάμε αρκετά το καλοκαίρι -ή και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου- και στη διάθεσή μας κάθε φορά που πηγαίνουμε στην παραλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαήκατε από τον ήλιο; Έτσι θα περάσει πιο γρήγορα!12.09.2018

Κολυμπήστε, σας κάνει καλό!

Τονωτική άσκηση για όλους Η κολύμβηση στη θάλασσα δεν είναι μόνο δροσερή απόλαυση αλλά και εξαιρετική άσκηση. Οι κινήσεις μέσα στο νερό βοηθούν στην τόνωση των μυών, βελτιώνουν την αντοχή και καίνε θερμίδες. Αφήστε το σώμα σας να κινηθεί ελεύθερα στο νερό και απολαύστε μια ολοκληρωμένη άσκηση που δεν καταπονεί τις αρθρώσεις, κατάλληλη για κάθε φυσική κατάσταση και ηλικία.

Θαλασσινή αποτοξίνωση Η αλμυρή αγκαλιά της θάλασσας έχει αποτοξινωτική δράση στο σώμα μας. Το θαλασσινό νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών και των ρύπων από την επιδερμίδα. Με κάθε βουτιά, αισθανθείτε το δέρμα σας να αναπνέει και να ανανεώνεται, δίνοντάς σας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαρότητας.

Υδροθεραπεία για το σώμα Η επαφή με το θαλασσινό νερό προσφέρει φυσική θεραπεία στο σώμα μας. Το νερό της θάλασσας είναι γεμάτο με μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που θρέφουν το δέρμα και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Αισθανθείτε την ευεργετική δράση του νερού καθώς τυλίγεται γύρω σας και επωφεληθείτε από τα πολύτιμα συστατικά τους που θα προσφέρουν απαλότητα και λάμψη υγείας στο δέρμα σας.

γυναίκα σκέψεις θάλασσα

Αρωματοθεραπεία με θαλασσινή αύρα Η ατμόσφαιρα της παραλίας είναι γεμάτη με ιόντα, τα οποία βελτιώνουν τη διάθεση και την ενέργειά μας. Αναπνεύστε βαθιά και αφήστε τη θαλασσινή αύρα να σας αναζωογονήσει. Η μυρωδιά της θάλασσας και το αεράκι μπορούν να λειτουργήσουν σαν φυσική αρωματοθεραπεία, βοηθώντας στην μείωση του άγχους και την αύξηση της αίσθησης ευτυχίας.

Καταπραϋντική για το άγχος Η επαφή με το νερό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ψυχολογία μας. Ο ήχος των κυμάτων, η αίσθηση της άμμου στα πόδια μας και η απεραντοσύνη του γαλάζιου ορίζοντα ασκούν ηρεμιστική δράση στο πνεύμα μας. Η θάλασσα γίνεται καταφύγιο χαλάρωσης, διώχνοντας το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας. Η επαφή με το θαλασσινό νερό απελευθερώνει ενδορφίνες, τα φυσικά αντικαταθλιπτικά του οργανισμού μας, χαρίζοντάς μας μια αίσθηση ευεξίας και ψυχικής γαλήνης. Αφήστε τις έννοιες να διαλυθούν στα κύματα και νιώστε την ηρεμία να σας κατακλύζει.

Κοινωνική σύνδεση και χαρά Οι επισκέψεις στην παραλία συχνά συνδυάζονται με κοινωνικές δραστηριότητες. Το παιχνίδι στην άμμο, οι βόλτες στο κύμα και οι στιγμές χαλάρωσης με φίλους και οικογένεια ενισχύουν τις κοινωνικές συνδέσεις και βελτιώνουν την ψυχική μας υγεία. Μοιραστείτε χαμόγελα και στιγμές ευτυχίας κάτω από τον ήλιο.

Ενίσχυση της ευεξίας Το θαλασσινό νερό, με όλα του τα οφέλη, μπορεί να λειτουργήσει ως το μυστικό σας όπλο για μια ζωή γεμάτη ευεξία. Κάθε φορά που βουτάτε στη θάλασσα, ανακαλύπτετε ξανά την εσωτερική σας λάμψη και αισθάνεστε πιο ζωντανές και ανανεωμένες. Αφεθείτε στη μαγεία του θαλασσινού νερού και αφήστε το να σας οδηγήσει σε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

«Στην πραγματικότητα, η επαφή με το θαλασσινό νερό είναι μια απλή, φυσική και αποτελεσματική μέθοδος για να βελτιώσουμε το σώμα και την ψυχική μας υγεία. Την επόμενη φορά που θα έχετε την ευκαιρία, μην διστάσετε να βουτήξετε στα κύματα και να απολαύσετε όλα τα υπέροχα οφέλη που προσφέρει η θάλασσα» μας παροτρύνει η Κατερίνα Δημακοπούλου και δεν έχουμε κανέναν λόγο να την αμφισβητήσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πιο συχνό γυναικολογικό πρόβλημα το καλοκαίρι…12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life