MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εφιαλτικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική – Σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό τα μεγάλα μέτωπα – Δίπλα σε σπίτια οι φλόγες

Νέες εκκενώσεις από Ντράφι, Διώνι και Δασαμάρι προς Παλλήνη, από Νταού Πεντέλης και Καλλιτεχνούπολη προς Ραφήνα – Εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στην Ανατολή και η Ιερά Μονή Πεντέλης.

Monopoli Team

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά, που έχει ξεπεράσει πλέον τα 30 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από την περιοχή του Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής 11/8, για να φτάσει στο Πεντελικό όρος το πρωί της Δευτέρας 12/8.

Αυτή την ώρα η φωτιά εξελίσσεται σε τρία μέτωπα: Το πρώτο μέτωπο είναι πίσω από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο, το δεύτερο στον οικισμό Ανατολής, όπου η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια του οικισμού, ενώ ένα τρίτο μέτωπο μαίνεται στο Γραμματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Βριλησσίων για τους πυρόπληκτους πολίτες12.09.2018

Πριν από λίγο εστάλησαν νέα μηνύματα από 112, το ένα για Ντράφι, Διώνι, Δασαμάρι, το δεύτερο για το Νταού Πεντέλης και το τρίτο για την Καλλιτεχνούπολη:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Ντράφι #Διώνη και #Δασαμάρι απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Μαραθώνος προς #Παλλήνη»

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Νταού Πεντέλης απομακρυνθείτε προς Ραφήνα μέσω λεωφόρου Μαραθώνος».

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Καλλιτεχνούπολη απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς #Ραφήνα».

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αυξηθεί: Συνολικά επιχειρούν 560 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, 177 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Στις 6.20 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Ανατολή προς Νέα Μάκρη. Στην περιοχή της Ανατολής έχει πέσει μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς η φωτιά είναι πάνω από τα σπίτια.

Εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στην Ανατολή και η Ιερά Μονή Πεντέλης.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα