MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τελετή λήξης με φόρο τιμής στην Ελλάδα: Η ελληνική σημαία και η Νίκη της Σαμοθράκης στο Stade de France

Οι Γάλλοι διοργανωτές θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε το ‘φως’ στον κόσμο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Monopoli Team

Χθες το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Τόμας Ζολί να αναλαμβάνει για ακόμη μια φορά τα ηνία, μετά από την πολυσυζητημένη τελετή έναρξης που δίχασε.

Αυτή τη φορά, ο Γάλλος καλλιτεχνικός διευθυντής έδωσε έμφαση στο μέλλον, αλλά και το παρελθόν των Αγώνων, χαρίζοντας μας έτσι μια ανατριχιαστική στιγμή με πρωταγωνίστρια την ελληνική σημαία, που χρησιμοποιήθηκε για να συμβολίσει τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την αρχαία Ελλάδα, που έδωσε το ‘φως’ στον δυστοπικό κόσμο μέσα από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βυθισμένο στο σκοτάδι Stade de France φιλοξένησε την παράσταση, σε επιμέλεια του Ζολί, με τίτλο «Records». Ο πρωταγωνιστής της παράστασης ήταν ο «χρυσός εξερευνητής», ο οποίος κατά την εξερεύνησή του έφτασε στην ελληνική σημαία, την οποία παρέδωσε ο μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος της τελετής έναρξης και η ατσάλινη ιππέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ είσοδος των σημαιοφόρων Καραλή και Πλατανιώτη στην Τελετή Λήξης12.09.2018

Όλα αυτά υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου της χώρας μας, που παρουσιάστηκε σε μια ιδιαίτερη εκτέλεση, με την εκφωνήτρια του σταδίου να ζητά από το κοινό να σηκωθεί για τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Records, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Αμέσως μετά, ο Τομάς Ζολί παρουσίασε το σκότος που έφερε η απουσία των Ολυμπιακών Αγώνων από τον κόσμο μας, με μια αναπαράσταση από το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στο Λούβρο, να κάνει την εμφάνισή της, σηματοδοτώντας και πάλι το ολυμπιακό πνεύμα, που έμοιαζε να ‘ξυπνά’ μέσα από ένα εντυπωσιακό σόου.

Περισσότερα από Επίκαιρα