MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φωτιά στην Αττική: Οι χώροι φιλοξενίας στους δήμους της Αττικής για τους πυρόπληκτους

Τα σημεία, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι πυρόπληκτοι πολίτες για την φιλοξενία τους.

Photo by Anasmeister on Unsplash
Photo by Anasmeister on Unsplash
Monopoli Team

Η φωτιά στην Αττική μαίνεται, με τις αρχές να εκκενώνουν τις περιοχές Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Βριλησσίων, Κρασά Βρλησσίων, Πάτημα Χαλανδρίου και τον Διόνυσο.

Με ολόκληρες περιουσίες να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες για την στήριξη των πυρόπληκτων, με τους δήμους της Αττικής να γνωστοποιούν τους χώρους φιλοξενίας που διαθέτουν.

Από το απόγευμα της Κυριακής είναι ανοιχτοί οι χώροι του ΟΑΚΑ για τους πυρόπληκτους πολίτες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τους τόπους κατοικίας τους. Οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Ανοιχτό για τους πυρόπληκτους είναι το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου, ενώ ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, υποδέχεται τους πυρόπληκτους στους χώρους του ΚΑΠΗ Πικερμίου επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 8, στο κτίριο της Κοινότητας Πικερμίου στην Πλατεία Αγίου Χριστοφόρου και στο ΚΑΠΗ Ραφήνας, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 21.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημέρωσε ότι οι πολίτες μπορούν να κατευθυνθούν προς το αθλητικό κέντρο «Ν. Περκιζας». Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης: 210 6811275, 210 6895820, 210 6895824, 213 20 23 918 & 921 και 6977624949.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε χθες, Κυριακή (11/8) έχει ανοίξει τη Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ, για να φιλοξενήσει όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, ανακοίνωσε ότι ανοίγει το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη).

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό, για προληπτικούς λόγους.

Τέλος, ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που μαίνεται στην Αττική λειτουργεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι), για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξεκίνησε εχθές και εξακολουθεί να μαίνεται στην Αττική.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 20 47 893.

Περισσότερα από Επίκαιρα