MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα (12-16/8)

Από προβολές στο Κτήμα Φιξ και το ΚΠΙΣΝ, μέχρι παραστάσεις σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός, αυτά είναι όλα όσα θα κάνουμε, με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 12 έως τη Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Τζαμάικα
Monopoli Team

La tarantata στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά, στην Καστοριά

Η παράσταση La tarantata των Encardia έχει αφετηρία και έμπνευση το πρόσωπο της γυναίκας στις απομακρυσμένες περιοχές του ιταλικού Νότου και κατ’ επέκτασιν της γυναίκας του «κόσμου», σαν αποδέκτη και αφομοιωτή όλων των «συγκρούσεων» που η κοινωνία ή το άμεσο περιβάλλον επιφυλάσσει. H γυναίκα ερωμένη, η γυναίκα μάνα, η γυναίκα σύζυγος, η γυναίκα της προσφυγιάς και του πολέμου, η γυναίκα του πόθου ή της εγκατάλειψης, η γυναίκα… «Ταραντάτα»! Κι όσο η σύγκρουση μεταβάλλεται σε ψυχικό δηλητήριο, αυτή το «ξορκίζει» και οδηγείται στη λύτρωση χορεύοντας εκστατικά, κάτω από τους ρυθμούς των μουσικών-θεραπευτών. Η παράσταση ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του κοινού σε έναν λυτρωτικό χορό με σαφή αναφορά στο φαινόμενο του ταραντισμού.
Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική
Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Αυγούστου στις 21:00
Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά

Ο χορός του θανάτου στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Το έργο Ο χορός του θανάτου, σε σύλληψη και χορογραφία Ίριδας Καραγιάν, εστιάζει στην έννοια της σύγκρουσης εν καιρώ πολέμου, ένα επίκαιρο και βαθιά συγκινησιακό θέμα. χορογραφώντας μια παράσταση με πολιτικά, εξπρεσιονιστικά και αλληγορικά στοιχεία που συνδυάζει τους τομείς του χορού και της μουσικής. Η παράσταση, κινούμενη ανάμεσα σε αντίθετους πόλους όπως το χάος και η αρμονία, η σύγκρουση και η σύμπνοια, η ένταση και η ηρεμία, θα ενεργοποιήσει το αρχαίο θέατρο του Γυθείου με την ενέργεια της κίνησης των τεσσάρων χορευτών δημιουργώντας ένα δυνατό και πυκνό χορογραφικό αφήγημα πάνω στην έννοια της σύγκρουσης.
Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική
Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Αυγούστου στις 21:00
Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Προβολή της ταινίας Τζαμάικα στο Κτήμα Φιξ

Η Τζαμάικα, η ελληνική ταινία με τις διθυραμβικές κριτικές, που κυκλοφόρησε το 2017, θα προβληθεί στο Κτήμα Φιξ και αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών που έχουν απομακρυνθεί λόγω των διαφορών τους και της ζωής που έχουν ακολουθήσει. Ο ένας(Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας γνωστός παρουσιαστής σε πρωινή εκπομπή, ενώ ο άλλος(Σπύρος Παπαδόπουλος) εργάζεται ως οδηγός ταξί. Μετά από ένα απρόσμενο γεγονός, οι δυο τους θα επανασυνδεθούν και θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους.
Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21:00
Κτήμα Φιξ, Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν προβολές συνεχίζονται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Προβολή της ταινίας Vicky Cristina Barcelona στο ΚΠΙΣΝ

Το Vicky Cristina Barcelona, τη ρομαντική ταινία, με πρωταγωνιστές τον Javier Bardem, τη Scarlett Johansson, τη Rebecca Hall και τη Penélope Cruz, θα παρακολουθήσουμε τη Παρασκευή στο ΚΠΙΣΝ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο Αμερικανίδων φίλων, που πηγαίνουν στη Βαρκελώνη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και εκεί, γνωρίζουν τον Ισπανό καλλιτέχνη Χουάν Αντόνιο, ο οποίος τις προσκαλεί να περάσουν μαζί του το Σαββατοκύριακο. Η σχέση τους με τον Χουάν Αντόνιο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν η πρώην σύζυγός του, η παθιασμένη και ασταθής Μαρία Έλενα, εισέρχεται στην ιστορία.
Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Κτήμα Φιξ γίνεται για 2η χρονιά θερινό σινεμά – Το πρόγραμμα των δωρεάν προβολών12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις