MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Έκτακτη οικονομική επιβράβευση στους Ολυμπιονίκες

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική επιβράβευση στους Έλληνες αθλητές που κατέκτησαν από την πρώτη έως την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Monopoli Team

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσω του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου, ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική επιβράβευση στους Έλληνες αθλητές που κατέκτησαν από την 1η έως την 8η θέση, στο εκάστοτε αγώνισμά τους, στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Σπύρος Καπράλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα, με πτήση της Aegean, αφού ευχαρίστησε πρώτα όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή και την επιτυχία τους, έκανε γνωστή την πρόθεση της ΕΟΕ.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει το ποσό των 30.000€, ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου το ποσό των 20.000€, οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες από 15.000€ ο καθένας, ενώ όσοι αθλητές κατέκτησαν από την τέταρτη έως την όγδοη από 10.000€.

Η Ελληνική αποστολή επίστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με συνολικά 8 μετάλλια κατακτώντας την 50η θέση στο σύνολο των χωρών που συμμετείχαν και πραγματοποιώντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γι’ αυτό που κάνατε. Μας τιμήσατε, τιμήσατε την πατρίδα μας, δώσατε τον καλύτερο εαυτό σας, κάνατε ακριβώς αυτό που λέγαμε όλοι πριν αναχωρήσουμε για το Παρίσι, το καλύτερο δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν κομμάτι αυτής της αποστολής. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του γι΄ αυτή την επιτυχία.

Εγώ ένα πράγμα θέλω να πω μόνο. Τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συσκεφθήκαμε και αποφασίσαμε, λόγω της εξαιρετικής σας επίδοσης, να σας δώσουμε υπό μορφή υποτροφίας, και να τιμήσουμε αυτούς που πήραν από 1η έως 8η θέση. Δηλαδή ο πρώτος Ολυμπιονίκης θα πάρει 30.000, ο δεύτερος ολυμπιονίκης θα πάρει 20.000, οι τρίτοι Ολυμπιονίκες θα πάρουν από 15.000 και όσοι πήραν από 4η μέχρι 8η θέση από 10.000. Και βεβαίως αυτό θα ισχύσει και για τα ομαδικά αθλήματα που θα πάρουν τα μισά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕμμανουήλ Καραλής: Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του – «Νικήσαμε τον ρατσισμό και την άβυσσο»12.09.2018

57 αθλητές μας από τους 100 κατάφεραν να γίνουν Ολυμπιονίκες, δηλαδή να πάρουν δίπλωμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό επίτευγμα. Σας συγχαίρω όλους. Και, βεβαίως, σας περιμένουμε όλους να σας τιμήσουμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, στο Καλλιμάρμαρο, στις 19 Σεπτεμβρίου», φέρεται να λέει στο βίντεο ο Σπύρος Καπράλος.

Περισσότερα από Επίκαιρα