MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Η σπρίντερ Βαλεντίνα Πετρίλο θα είναι η πρώτη τρανς Παρολυμπιονίκης

Έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Στίβο στους Παρολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Monopoli Team

Η Βαλεντίνα Πετρίλο, θα γίνει η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Παρολυμπιακούς Αγώνες. Η ίδια έχει επιλεγεί από την Ιταλία για να την εκπροσωπήσει στους Αγώνες Στίβου στο Παρίσι 2024. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η 50χρονη σπρίντερ – η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία γυναικών T12, για αθλητές με προβλήματα όρασης – έκανε τη φυλομετάβασή της το 2019. Το 2023, κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραθλήματος Στίβου. Η Πετρίλο, η οποία θα τρέξει στην κατηγορία Τ12 στα 200μ και 400μ, δήλωσε στο BBC Sport ότι η συμμετοχή της στους Αγώνες θα είναι ένα «σημαντικό σύμβολο ένταξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Έκτακτη οικονομική επιβράβευση στους Ολυμπιονίκες12.09.2018

Από την άλλη, η Μαριουτσία Κιλέρι, δικηγόρος και αθλήτρια που έχει εκπροσωπήσει αρκετούς αθλητές που αντιτίθενται στη συμμετοχή της Πετρίλο στους γυναικείους αγώνες, δήλωσε ότι «έχει επιλεγεί η ένταξη αντί της δικαιοσύνης και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Ο Άντριου Πάρσονς, πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ), δήλωσε στο BBC Sport ότι ενώ η Πετρίλο θα είναι «καλοδεχούμενη» στο Παρίσι υπό τις τρέχουσες πολιτικές της World Para Athletics, θέλει να δει τον αθλητικό κόσμο να «ενώνεται» στις πολιτικές του για τους τρανς αθλητές.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα