MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ένα όγδοο έργο από τον Banksy κάνει την εμφάνισή του

Έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που ο Banksy άρχισε να ζωγραφίζει ζώα σε τοίχους του Λονδίνου. Ξεκίνησε με μια κατσίκα, ενώ ακολούθησαν σιλουέτες ελεφάντων, πιθήκων, ενός λύκου, πελεκάνων και μιας γάτας, καθώς και έργα τέχνης με πιράνχας, φτάνοντας τώρα στο όγδοο, έναν ρινόκερο.

Monopoli Team

Τις τελευταίες οκτώ ημέρες ο Banksy γεμίζει τους τοίχους σε διάφορα σημεία του Λονδίνου με ζώα και έπειτα πραγματοποιεί σχετικές αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Instagram. Ο ίδιος δεν έχει προβεί σε κανέναν σχολιασμό των έργων του, γεγονός που έχει αφήσει τους χρήστες να διατυπώνουν διαφορετικές εικασίες σχετικά με το νόημα πίσω από τα τελευταία έργα του, που αποτυπώνουν όλα ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ζούγκλα του Bansky: Γιατί ο διάσημος street artist γέμισε το Λονδίνο με εικόνες ζώων;12.09.2018

Το πρώτο του έργο απεικόνιζε μια κατσίκα και ακολούθησαν σιλουέτες ελεφάντων, πιθήκων, ενός λύκου, πελεκάνων και μιας γάτας, καθώς και έργα τέχνης με πιράνχας, τα οποία έχουν εμφανιστεί σε διάφορα σημεία του Λονδίνου. Το όγδοο έργο του έκανε κι αυτό την εμφάνισή του, και απεικονίζει έναν ρινόκερο που σκαρφαλώνει πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Το γεγονός πως όλα τα τελευταία του έργα έχουν κοινή θεματική έχει προβληματίσει τους χρήστες στα social media, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν μια εξήγηση, μιας και ο εν λόγω καλλιτέχνης τους έχει συνηθίσει να αναδεικνύει με τα έργα του ζητήματα όπως ο πόλεμος και η κλιματική αλλαγή. Υποθέτουν, λοιπόν, πως η επιλογή των ζώων έχει να κάνει είτε με την απειλή της εξαφάνισης κάποιων ειδών ή ακόμη και με την έλλειψη ιδιωτικότητας του σύγχρονου κόσμου. Άλλοι υπέθεσαν πως θα μπορούσαν ακόμη και να σχετίζονται με τις ρατσιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα την τελευταία εβδομάδα στην Βρετανία, ή και με την εισβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Τέταρτο έργο στο Λονδίνο – Κλάπηκε μέσα σε λίγες ώρες12.09.2018

Ήδη τα δύο από τα οκτώ έργα έχουν απομακρυνθεί από τις αρχικές τους θέσεις. Δύο κουκουλοφόροι έκλεψαν τον λύκο, ο οποίος ήταν ζωγραφισμένος σε ένα μεγάλο δορυφορικό πιάτο στην Peckham στο νότιο Λονδίνο, ενώ αργότερα μέσα στην εβδομάδα ένας εργολάβος αφαίρεσε τη γάτα που ήταν ζωγραφισμένη σε μια πινακίδα, προκειμένου να μην κλαπεί. Επίσης, το κοπάδι από πιράνχας ζωγραφισμένο σε φυλάκιο της αστυνομίας χαρακτηρίστηκε από τις αρχές ως «εγκληματική πράξη».

Με πληροφορίες από Art News.

Περισσότερα από Εικαστικά