MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Tips για τη σωστή οργάνωση του ψυγείου σου

Η κουζίνα ως χώρος είναι το μέρος του σπιτιού, που απαιτεί μια σωστή και λειτουργική οργάνωση.

Monopoli Team

Μάλιστα η λεγόμενη «τακτοποίηση» είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το ψυγείο, καθώς αυτό βοηθά στο να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα τρόφιμα, περιορίζοντας το χρόνο του ανοίγματος της συσκευής που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε κάποια βλάβη της.

Όλοι μας συνηθίζουμε να αμελούμε το πως τοποθετούμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και καταλήγουμε να μην ξέρουμε τι έχουμε, με αποτέλεσμα πολλά τρόφιμα να χαλάνε και να πηγαίνουν για πέταμα! Ο τρόπος που τοποθετούμε τα πράγματα και ο τρόπος που τα οργανώνουμε στο ψυγείο καθορίζουν τελικά τη φρεσκάδα και το χρόνο ζωής των τροφίμων μας. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τη συσκευή μας καθαρή και οργανωμένη. Για να σε βοηθήσουμε να βάλεις μια τάξη, σου έχουμε μερικά χρήσιμα tips. Ας ξεκινήσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 αποτελεσματικά tips για το πιο γρήγορο καθάρισμα στο σπίτι12.09.2018

Ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεται

Πριν οποιαδήποτε κίνηση οργάνωσης του ψυγείου, βεβαιώσου ότι έχεις κάνει ένα ξεκαθάρισμα σχετικά με το τι σου χρειάζεται πραγματικά, ενώ καλό είναι να ελέγξεις και αν όλα όσα βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σου δεν έχουν χαλάσει ή δεν είναι προς κατανάλωση. Αυτό πέραν ότι θα σου προσφέρει μία έξτρα ασφάλεια, θα σου εξοικονομήσει κι έναν επιπλέον χώρο.

Ταξινόμησε τα τρόφιμα ανά ράφι

Στο πιο ψηλό ράφι καλό είναι να βάζεις το φαγητό που έχει περισσέψει και ό,τι πρόκειται να λήξει σύντομα έτσι ώστε, να γνωρίζεις τι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Βέβαια δεν ξεχνάμε ποτέ μόλις ανοίξουμε ένα προϊόν (π.χ μια κονσέρβα) ή όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε το μαγειρεμένο φαγητό να μεταφέρουμε το υπόλοιπο περιεχόμενο σε δοχείο που σφραγίζεται πολύ καλά, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖέστη, καύσωνας και υγρασία: Τι να προσέχουν οι άνθρωποι με υψηλή πίεση12.09.2018

Στα ενδιάμεσα ράφια η θερμοκρασία είναι σχετικά σταθερή. Οπότε εκεί μπορούμε να φιλοξενήσουμε τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, βούτυρο, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος κ.ο.κ. Επίσης και διάφορα αρτοσκευάσματα, όπως το ψωμί του τοστ.

Στις περισσότερες συσκευές, το κάτω μέρος του ψυγείου διαθέτει την γνωστή «μηδενική ζώνη», ώστε τα τρόφιμα που βρίσκονται εκεί να μπορούν να διατηρούνται περισσότερο. Συνήθως οι κατασκευαστές των ψυγείων προτείνουν αυτή την περιοχή για την συντήρηση του κρέατος και των θαλασσινών. Επιπρόσθετα η τοποθέτηση των τροφίμων αυτών στο χαμηλό μέρος του ψυγείου ενδείκνυται και για το γεγονός πως μπορεί να μεταφέρουν σαλμονέλα και καλό είναι να βρίσκονται κάτω από οτιδήποτε άλλο, ώστε να μην μπορεί να διαρρεύσει σε άλλα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life