MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Οι καταστροφές από την πυρκαγιά φέρνουν πάλι στο προσκήνιο το έλλειμμα ασφάλισης

Μόλις το 15% περίπου των κατοικιών είναι ασφαλισμένο έναντι των φυσικών καταστροφών.

Monopoli Team

Ένα από τα πολλά ζητήματα που αναδεικνύεται περίτρανα μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά είναι κι αυτό της ασφάλισης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών.

Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά. Μόλις το 15% περίπου των κατοικιών είναι ασφαλισμένο έναντι των φυσικών καταστροφών. Ένα ποσοστό που δείχνει την ανεπάρκεια του μέτρου της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους ασφαλίζουν τις κατοικίες τους. Μάλιστα η ασφάλιση θα έπρεπε να είναι σωρευτική για σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλεται να ξαναδεί το συγκεκριμένο μέτρο. Επίσης, αν κάποιος δεν πείσθηκε βλέποντας τις φωτιές να καταστρέφουν σπίτια μέσα στον αστικό ιστό (Βριλήσσια, Πεντέλη), πότε και πώς μπορεί να πειστεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριφέρεια Αττικής: 150 πυρόπληκτοι φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ12.09.2018

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων το ποσοστό ασφάλισης έναντι των φυσικών καταστροφών είναι ίσως ακόμη μικρότερο από 15%. Για τις μεγαλύτερες, με τζίρο άνω των 2 εκατ€, έχει ψηφιστεί η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης, αλλά ο νόμος σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

Μιλώντας με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, μου έλεγαν ότι τα τηλέφωνα από ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεων για το ζήτημα της ασφάλισης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες αλλά «έτσι γίνεται μετά από κάθε φυσική καταστροφή και μετά ατονεί» συμπλήρωναν με νόημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα