MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 ελληνικές παραλίες με περίεργα ονόματα και άγρια ομορφιά

Πέρα από τη φυσική ομορφιά τους, οι συγκεκριμένες ελληνικές παραλίες ξεχωρίζουν και για έναν ακόμη λόγο: το περίεργο όνομά τους. Από τη Λευκάδα μέχρι τη Θάσο και τη Μάνη, δείτε 7 εντυπωσιακές παραλίες, που είναι να απορείς γιατί ονομάστηκαν έτσι.

Monopoli Team

Μία ηλικιωμένη που «πέτρωσε» πηδώντας από τον βράχο, ένας πειρατής που ναυάγησε και σκότωνε περαστικούς και άλλες παράξενες ιστορίες κρύβονται πίσω από τα ευφάνταστα ονόματα μερικών από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας. Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνες που οφείλουν την ονομασία τους στο ιδιαίτερο σχήμα τους.

Από τη Λευκάδα μέχρι τη Θάσο και τη Μάνη, ακολουθήστε μας σε μια βόλτα σε ελληνικές παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά. Μία επίσκεψη σε αυτές σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη από κάθε άποψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒουτιά στη θάλασσα: Τα οφέλη για το σώμα και τη διάθεσή μας12.09.2018

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Πηγή: Shutterstock

Η Βοϊδοκοιλιά, ή αλλιώς η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με τη λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, χρωστά το όνομά της στο ημικύκλιο που σχηματίζει και θυμίζει… κοιλιά βοδιού. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν ψάχνετε για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

Μπέλλα Βράκα, Σύβοτα

Πηγή: Shutterstock

Η παραδεισένια Μπέλλα Βράκα, η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο, ανήκει σε εκείνες τις παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να έχετε επισκεφτεί. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής.

Ξι, Κεφαλονιά

Πηγή: Shutterstock

Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Η κατακόκκινη άμμος και τα αργιλώδη βράχια δημιουργούν ένα μοναδικό στην Ελλάδα τοπίο. Ωστόσο, η παραλία πήρε το όνομά της από το σχήμα του όρμου, ο οποίος μοιάζει με το γράμμα «Ξι». Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιακοπές χωρίς απρόοπτα: Ένας οδηγός με όσα πρέπει να προσέξεις12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί