MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι πρεμιέρες του Δεκαπενταύγουστου: “Pacifiction”, “Η Λεωφόρος της Δύσης”, “Minions” και άλλα

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα του Δεκαπενταύγουστου δεν μάς αφήνει παραπονεμένους με επτά συνολικά ταινίες, νέες αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες επανεκδόσεις.

Monopoli Team

Pacifiction

Η Weirdwave παρουσιάζει στα θερινά το “Pacifiction” του Άλμπερτ Σέρα, ένα απρόσμενο ψυχροπολεμικό πολιτικό θρίλερ για τις νέες μορφές αποικιοκρατίας, με τον εκπληκτικό Μπενουά Μαζιμέλ. Η εκθαμβωτική αυτή ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών όπου απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και θεωρείται ένα από τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς.
Αίθουσες προβολής

Η Λεωφόρος της Δύσης

Ένα από τα πιο καυστικά σχόλια του Hollywood πάνω στον ίδιο του τον μύθο, μια αριστουργηματική διαχρονική παραβολή, που μετράει τρία Όσκαρ και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες. O μίτος της «Λεωφόρου της Δύσης», ξετυλίγεται από έναν νεκρό που επιπλέει σε μια πισίνα του Μπέβερλι Χίλς. Μελόδραμα και φιλμ νουάρ ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την μπαγκέτα ενός από τους πιο ευρηματικούς «μαέστρους» του Hollywood, Μπίλι Γουάιλντερ. Από τα πιο δυνατά χαρτιά της ταινίας, οι εξαιρετικές ερμηνείες της Γκλόρια Σβάνσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Έριχ Φον Στρόχάϊμ στον ρόλο του υπηρέτη. Κορύφωση του δράματος της απόγνωσης ή της καλλιτεχνικής «ταπείνωσης», όπως την χαρακτήρισε ο Φίλιπ Ροθ, το ελεγειακό και παράλληλα μεγαλειώδες μέσα στον ολοκληρωτικό ξεπεσμό γκρο πλαν της Νόρμα Ντέσμοντ, πριν πέσει η αυλαία.
Αίθουσες προβολής

Εγώ ο Aπαισιότατος 4

Mετά από μία επταετία, ο Γκρου ο πιο αγαπημένος υπέρ-κακός του πλανήτη που έγινε πράκτορας της οργάνωσης αντι-κακούργων, επιστρέφει με το Εγώ, ο Aπαισιότατος 4 και εγκαινιάζει μια νέα συναρπαστική εποχή σπαρμένη με το πανδαιμόνιο που μόνο τα Minions ξέρουν να εξαπολύουν. Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του Minions 2: Η άνοδος του Γκρου (2022) της Illumination με εισπράξεις σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο παγκόσμιο franchise κινουμένων σχεδίων ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο καθώς ο Γκρου (υποψήφιος για Όσκαρ Στιβ Καρέλ), η Λούσι (υποψήφια για Όσκαρ Κρίστεν Γουίγκ) και τα κορίτσια τους – Μάργκο (Μιράντα Κόσγκροουβ), Ίντιθ (Ντέινα Γκέιερ) και Άγκνες (Μάντισον Πόλαν) – υποδέχονται το νέο μέλος της οικογένειας, τον Γκρου τζούνιορ, που είναι αποφασισμένος να βασανίζει τον μπαμπά του…
Αίθουσες προβολής

Οι Ναυαγοί

Στις 15 Αυγούστου κυκλοφορεί το θρίλερ επιβίωσης με τους Ζιλ Λελούς και Μελανί Τιερί, Οι Ναυαγοί, σε σκηνοθεσία Τόμας Μπιντγκέν (σεναριογράφος των ταινιών Σώμα με Σώμα, Ο Προφήτης). Βασισμένο στο γαλλόφωνο μυθιστόρημα Soudain Seuls, η ταινία ακολουθεί ένα ζευγάρι που πρέπει να παλέψει για την επιβίωση του, αφού αποκλειστεί σε ένα νησί που υποτίθεται ότι ήταν το
ταξίδι των ονείρων τους…
Αίθουσες προβολής

Βρέχει άντρες

Η ξεκαρδιστική Λορ Καλαμύ (Call my Agent) πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία (της Καρολίν Βινιάλ) για τις δεύτερες (και τρίτες και τέταρτες) ευκαιρίες που μπορούμε να έχουμε στη ζωή και θα ανακαλύψει ότι ποτέ δεν είναι αργά να βρεις τη χαρά – και τελικά τον ίδιο σου τον εαυτό… Αστείο, τρυφερό και αναπολογητικά απελευθερωτικό, το «Βρέχει Άντρες» έρχεται για να μας αφηγηθεί την ιστορία, που έρχεται μετά το… ευτυχισμένο τέλος, τον γάμο και τα παιδιά, ανατρέποντας τη συνήθη φόρμουλα για τις ρομαντικές κομεντί – μια ιστορία γεμάτη ξεκαρδιστικές στιγμές, ιδιαίτερες γνωριμίες, αποκαλυπτικές ανατροπές και μια συναρπαστική, μεταδοτική διάθεση για χαρά, για εξέλιξη, για ζωή.
Αίθουσες προβολής

Θαύμα στο Μιλάνο

Μετά την εκπληκτική υποδοχή, από κοινό και κριτικούς, της αποκατεστημένης επανέκδοσης του Κλέφτη Ποδηλάτων, μία ακόμη μεγάλη ταινία από τον Βιτόριο Ντε Σίκα. Μια ποιητική αλληγορία του πατέρα του ιταλικού νεορεαλισμού, που αντανακλά το κοινωνικό κλίμα της Ιταλίας του μεταπολέμου, αλλά με διαχρονικά νοήματα και επίκαιρη όσο ποτέ. Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 1951, ενώ απέσπασε πολλά ακόμα ιταλικά αλλά και διεθνή κινηματογραφικά βραβεία.
Αίθουσες προβολής

Οι Υπάλληλοι

Δύο εικοσάρηδες φίλοι, ο Ράνταλ και ο Ντάντε δουλεύουν σε ένα βίντεο κλαμπ και σένα μίνι μάρκετ, a.k.a Quick Stop, του Νιου Τζέρσεϊ αντίστοιχα. Είναι δύο τυπικοί υπάλληλοι που βασικά βαριούνται την δουλειά τους. Ή μάλλον τους πελάτες με τους οποίους αναγκάζονται να συναναστρέφονται… Αυτό που συμβαίνει είναι ένας βομβαρδισμός casual έξυπνων και σπαρταριστών διαλόγων που παρεμβάλλονται ανάμεσα από διάφορες τραγελαφικές περιπέτειες όπως ένας αυτοσχέδιος αγώνας hockey στην ταράτσα, μία σχεδόν νεκροφιλία, μία αγρυπνία που πάει εντελώς στραβά, πολλές Star Wars αναφορές και διάφορα άλλα συμβάντα καθημερινής τρέλας. Η εμβληματική ταινία του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά, Οι Υπάλληλοι, σε σενάριο και σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ, επανέρχεται.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας