MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Αντέχεις χωρίς social media; Γιατί αξίζει να κάνεις log out στις διακοπές σου

Αυτό το καλοκαίρι κάνε μια παύση από τις αναρτήσεις. Είναι για καλό σου.

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Ο μήνας που οι περισσότεροι από εμάς θα βγούμε σε άδεια, ο Αύγουστος, έχει φτάσει κι αν κάτι μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η ανυπομονησία μας έχει κυριεύσει. Αυτή η στιγμή του χρόνου αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσουμε, να «αποσυνδεθούμε» από την πραγματικότητα και να αφιερώσουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας σε όσους και όσα αγαπάμε.

Λίγο πριν από αυτή την ανάπαυλα – εκτός κι αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές από κάποιο νησί – μήπως θα σκεφτόσουν την ιδέα να κάνεις log out από τους λογαριασμούς σου στα social media; Μέσα στη γνώριμη καθημερινότητα ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων περνά πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη, είτε για λόγους δουλειάς είτε για διασκέδαση. Αφού, λοιπόν, το κινητό σου αποτελεί προέκταση του χεριού σου τον χειμώνα, πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να το αφήσεις για λίγο στη τσάντα σου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 λόγοι για να μην αφήνεις το κινητό σου στον ήλιο – Είναι όντως επικίνδυνο12.09.2018

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η θερινή περίοδος και ιδίως η περίοδος των διακοπών αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να κάνεις ένα digital και social media detox, αφήνοντας τον διαδικτυακό κόσμο στη θέση του και εστιάζοντας στον πραγματικό κόσμο που βρίσκεται γύρω σου. Όταν η ζωή σου περιβάλλεται από e-mails, μηνύματα, stories, post, video games κι άλλα, η περίοδος των διακοπών είναι η ιδανική ευκαιρία να τα αφήσεις για λίγο στην άκρη, κάνοντας ένα δώρο στον εγκέφαλό σου.

Εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή των διακοπών σου για ψυχική, πνευματική και σωματική ξεκούραση, ασχολήσου με πράγματα που σε χαροποιούν και υπό κανονικές συνθήκες δεν προλαβαίνεις να κάνεις, άσε το μυαλό σου να ταξιδέψει, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα ερεθίσματα. Γενικότερα, ζήσε το τώρα, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου τι συμβαίνει στα social media ή στη δουλειά που άφησες πίσω.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life