MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Τα Minions εξαπολύουν το συναρπαστικό πανδαιμόνιο τους στη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων Εγώ, ο Aπαισιότατος 4, ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα παρουσιάζεται από το Kids Theater στο Χαλκούτσι Αττικής. Όλα όσα θα κάνουμε το με την οικογένεια μας στην πόλη το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα στο Χαλκούτσι

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα πραγματοποιεί καλοκαιρινή περιοδεία για να μοιράσει κέφι και χαρά σε όλα τα παιδιά. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, γέλιο και γλυκά συναισθήματα από το Kids Theater. Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Το σκάει αλλά ο κόσμος έξω είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. *Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη. Παίζουν: Αθανασία Καλογιάννη, Πέτρος Λιόντας, Γιώργος Πανταδάκης, Παύλος Πιέρρος, Φιλίππα Σαματά, Χρήστος Τζιώτας.
Κυριακή 18/8, 21:00
Εισιτήριο: 11€. Προπώληση: more.com
Κινηματογράφος Αθηναία, Χαλκούτσι Αττικής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOlympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων και δράσεων12.09.2018

Κινηματογράφος

Εγώ ο Aπαισιότατος 4

Mετά από μία επταετία, ο Γκρου ο πιο αγαπημένος υπέρ-κακός του πλανήτη που έγινε πράκτορας της οργάνωσης αντι-κακούργων, επιστρέφει με το Εγώ, ο Aπαισιότατος 4 και εγκαινιάζει μια νέα συναρπαστική εποχή σπαρμένη με το πανδαιμόνιο που μόνο τα Minions ξέρουν να εξαπολύουν. Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του Minions 2: Η άνοδος του Γκρου (2022) της Illumination με εισπράξεις σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο παγκόσμιο franchise κινουμένων σχεδίων ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο καθώς ο Γκρου (υποψήφιος για Όσκαρ Στιβ Καρέλ), η Λούσι (υποψήφια για Όσκαρ Κρίστεν Γουίγκ) και τα κορίτσια τους – Μάργκο (Μιράντα Κόσγκροουβ), Ίντιθ (Ντέινα Γκέιερ) και Άγκνες (Μάντισον Πόλαν) – υποδέχονται το νέο μέλος της οικογένειας, τον Γκρου τζούνιορ, που είναι αποφασισμένος να βασανίζει τον μπαμπά του…
Αίθουσες προβολής

Park Your Cinema Kids στο ΚΠΙΣΝ: «Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα» (2018)

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21:00: Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα (2018). Ο Ruslan, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Mila και την ερωτεύεται… πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά! Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Chornomor, ο κακός μάγος, κλέβει τη Mila μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ruslan και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ruslan ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!*Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 17/8, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Στα ίχνη του Δον Κιχώτη (μεταγλωττισμένη)

Το κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Δον Κιχώτης», εμπνέει μια ταινία κινουμένων σχεδίων γεμάτη φαντασία, περιπέτειες και μια γλυκιά φιλία. Ο Αλφόνσο Κιχώτης είναι ένα 11χρονο αγόρι με τεράστια φαντασία. Ως απόγονος και νόμιμος κληρονόμος του Δον Κιχώτη και όπως ακριβώς ο προ-προ-προ-προ-προ-προπάππους του, πολεμάει συνεχώς τέρατα -τα οποία κανείς άλλος δε μπορεί να δει- για να σώσει την πόλη του, τη Λα Μάντσα. Ο μοναδικός του φίλος, ο Πάντσο Πάντσα, μένει ακριβώς δίπλα στο δικό του σπίτι, όμως η φιλία τους είναι κρυφή, μιας και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε διαμάχη. Καθώς μια δυσοίωνη καταιγίδα πλησιάζει τη Λα Μάντσα, ένας μυστήριος επιχειρηματίας ονόματι Καράσκο επισκέπτεται όλα τα σπίτια στην πόλη για να τους πείσει να πουλήσουν τα σπίτια τους και να μετακομίσουν σε ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών. Ο μόνος που πιστεύει ότι κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από την καταιγίδα είναι ο Αλφόνσο. Επιστρατεύει τη βοήθεια του Πάντσο και της κοινής τους φίλης, Βικτόρια για να πάνε στο δάσος της Λα Μάντσα για να πιάσουν το τέρας που ο Αλφόνσο πιστεύει ότι ευθύνεται για την καταιγίδα.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι και μικροί αναγνώστες: 10 βιβλία που δεν θα αφήσουν από τα χέρια τους στις διακοπές12.09.2018

Δράσεις

La Mia Maria: Happening για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Πού θα ταξιδέψει η δική σου carte postale; Τα Σάββατα και τις Κυριακές του Ιουλίου και του Αυγούστου, από τις 10:00 έως τις 12:00 π.μ., παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους αναμνηστική carte postale με την προσωπογραφία της Μαρίας Κάλλας χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil. Σε αυτήν τη διασκεδαστική δράση, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας μέσα από μια καλλιτεχνική διαδικασία γεμάτη χρώματα και φαντασία. Φεύγοντας, θα έχουν ένα μοναδικό ενθύμιο, που θα τους θυμίζει την ξεχωριστή αυτή γνωριμία με την δική τους Μαρία Κάλλας.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 12:00 π.μ
Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.
Μουσείο Μαρία Κάλλας, Μητροπόλεως 44, Αθήνα.

Ένα μυστήριο … ζητά τη λύση του: Δράση για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια ψυχαγωγική δράση περιμένει τις οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τίτλο «Ένα μυστήριο… ζητά τη λύση του» τις Κυριακές στο Μουσείο Ακρόπολης. Τα Παναθήναια, η μεγάλη γιορτή για τη θεά Αθηνά, κινδυνεύουν. Ο ιερός πέπλος της θεάς ξεθώριασε, η παράσταση της Γιγαντομαχίας δε διακρίνεται πια. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ο ένοχος και να αποκατασταθεί η παράσταση για να πραγματοποιηθεί η γιορτή, αλλιώς ο θυμός της θεάς θα πέσει πάνω στους Αθηναίους. Μέσα από μια φανταστική περιπέτεια τα παιδιά, με τη βοήθεια αρχαιολόγου, καλούνται να ακολουθήσουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και να ανακαλύψουν τον δράστη για να σώσουν τη γιορτή. Η γιορτή των Παναθηναίων και η μυθική Γιγαντομαχία ‘ζωντανεύουν’ μέσα από εικόνες και αφηγήσεις και η γνώση γίνεται παιχνίδι.
Από 09 Ιουνίου 2024 -27 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 12:00
Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. Ηλεκτρονικές κρατήσεις εδώ.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Αύγουστος γεμάτος εκπλήξεις στη Βαμβακού Λακωνίας12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες