MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
29
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ Σ/Κ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου

Ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου με τον Αιμίλιο Χειλάκη κάνει στάση σε Δελφούς και Χαλκίδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φέρνει τις θρυλικές επιτυχίες του στην Χαλκιδική. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου με Χειλάκη, Μαξίμου, Αλικάκη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Μετά από τον «Δον Ζουάν» το 2009 στο Εθνικό Θέατρο και τον «Ταρτούφο» το 2016, συνεχίζουν τη μελέτη τους πάνω στον κορυφαίο Γάλλο δραματουργό, ο οποίος, μέσα πάντα από το πρίσμα της κωμωδίας φώτισε τα σκοτάδια της ανθρώπινης ψυχής, κατανόησε την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δημιούργησε χαρακτήρες με οικουμενική εμβέλεια και έργα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Σατιρίζει τους «ειδήμονες» της εποχής του, που κρύβονταν πίσω από πομπώδεις φράσεις και φανταχτερές ορολογίες πασχίζοντας έτσι να καμουφλάρουν την ανεπάρκεια των γνώσεών τους και το γεγονός ότι πάνω από τον ιπποκράτειο όρκο βάζουν το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νίκος Γκέλια, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Γιώργος Ζυγούρης, Δημήτρης Φιλιππίδης. 
Σάββατο 17/8, 21:00 στο Υπαίθριο Θέατρο Δελφών – Φρύνιχος
Κυριακή 18/8, 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής, Χαλκίδα – Εύβοια
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com

Η Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στο Λαύριο 

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση το Σάββατο 27/7 στη Νέα Μάκρη, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Κυριακή 18/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Λαύριο Αττική

Η Σπασμένη Στάμνα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο κοινό κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας, η «Η Σπασμένη Στάμνα» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη. Το έργο γράφτηκε το 1806 με θέμα τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η δικαιοσύνη από τους λειτουργούς της. Ένα έργο με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις και αναπόφευκτες συγκρούσεις. Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε μια αίθουσα επαρχιακού δικαστηρίου. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και μελανιασμένο και η περούκα του δικαστή(που μπορεί να αποκαταστήσει κάπως την αξιοπρέπειά του) έχει χαθεί. Η αδιανόητη εμφάνισή του, όπως ανακαλύπτουμε σταδιακά, δεν είναι άσχετη με την υπόθεση και τα γεγονότα που θα διερευνηθούν στη δίκη.
Σάββατο 17/7, 21:15 στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 196, Μαραθώνας
Κυριακή 18/8, 21:15, στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη Αττικής 
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€. Γενική Είσοδος: 18€. ΑΜΕΑ/Ανέργων/Άνω των 65/Φοιτητικό /Πολύτεκνοι: 15 €. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 18 παραστάσεις που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα της χώρας12.09.2018

Μουσική

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη Χαλκιδική

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού, θέλοντας να μας παρουσιάσει αυτό που ξέρει καλύτερα το Σάββατο 17 Αυγούστου, στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Ο Βασίλης, με τη μαγική του φωνή θα ανέβει στη σκηνή και θα μας παρασύρει στις δικές του μελωδίες. Τεράστιες επιτυχίες, θρυλικές συνεργασίες και αξέχαστα τραγούδια χαραγμένα στην καρδιά μας, θα πάρουν μορφή σε μια βραδιά και θα μας ταξιδέψουν στο δικό του μοναδικό κόσμο.
Σάββατο 17/8, 21:30
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€. Ταμείο: 18€. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Γήπεδο Αγ. Νικολάου, Άγιος Νικόλαος Χαλκιδικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Πού θα συναντήσουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο;12.09.2018

Εκθέσεις

Η εσωτερική πλευρά του ανέμου: Εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου του Πύργου Κύμης

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Κύμης και την Καιρός Πολιτισμού ΑΜΚΕ διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Η εσωτερική πλευρά του ανέμου» στο Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου. Η θεματική της έκθεσης περιστρέφεται γύρω από τη χειρωναξία, δίνοντας έμφαση στην υλικότητα και στο χειροποίητο αντικείμενο. Συμμετέχουν 42 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες με 95 έργα, τα οποία συνομιλούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κτιρίου και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του λαϊκού καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Σωτήρη Χρυσανθόπουλου.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2024
Ώρες επίσκεψης: Πέμπτη ως Κυριακή 18:00 – 21:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου, Πύργος Κύμης. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις