MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Iman δημοσίευσε για πρώτη φορά έναν πίνακα του David Bowie από το 2014

Η Iman μοιράστηκε για πρώτη φορά φωτογραφίες από έναν πίνακα του David Bowie, που μέχρι πρότινος δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

David Bowie
Monopoli Team

Η χήρα του David Bowie, Iman, μοιράστηκε για πρώτη φορά φωτογραφίες από έναν πίνακα που δημιούργησε ο εμβληματικός μουσικός το 2014.

Η μοναδική φορά που ο συγκεκριμένος πίνακας εθεάθη ήταν ως δυσδιάκριτο φόντο σε μια σειρά πορτραίτων του Bowie από τον φωτογράφο Jimmy King την ίδια περίπου εποχή.

Ο αφηρημένος αυτός πίνακας είναι εκθαμβωτικά ζωντανός σε κίτρινο και μπλε χρώμα και φαίνεται να φέρει την προσωπική υπογραφή του θρύλου της μουσικής, ο οποίος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2016.

Το 2021, ένας άλλος πίνακας του Bowie που είχε αγοραστεί για μόλις 3 λίρες Αγγλίας έπιασε πάνω από 60.000 λίρες σε δημοπρασία. Το έργο χρονολογείται από το 1997 και αποτελούσε μέρος μιας σειράς 47 πορτραίτων που δούλευε ο καλλιτέχνης εκείνη την εποχή.

Ο θρύλος της μουσικής παραμένει αξέχαστος

Οκτώ χρόνια από τον θάνατο του, το καλλιτεχνικό στίγμα του David Bowie εξακολουθεί να είναι ισχυρό. Τον περασμένο Μάιο επανακυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Diamond Dogs» (1974) με αφορμή την 50ή επέτειό του. Το άλμπουμ, το οποίο δημιουργήθηκε εν απουσία του μόνιμου συνεργάτη του, κιθαρίστα Mick Ronson, με τον Bowie να παίζει ο ίδιος, έγινε στον απόηχο των αποτυχημένων προσπαθειών του να διασκευάσει το βιβλίο του Orwell «1984» καθώς και ενός απραγματοποίητου, τελικά, πρότζεκτ βασισμένου στα γραπτά του William S. Burroughs.

Ενώ, φέτος, ένα ακόμη «διαμάντι» από το αρχείο του David Bowie έγινε διαθέσιμο. To «Waiting In The Sky (Before The Starman Came To Earth)», μια συλλογή ηχογραφήσεων από τα Trident Studios το 1971 με τραγούδια που ένα χρόνο αργότερα θα περιλαμβάνονταν στο άλμπουμ «Ziggy Stardust».

Τον Απρίλιο, ο μακροχρόνιος συνεργάτης του Bowie, Brian Eno, μίλησε για την «συναρπαστική» εμπειρία της εκ νέου ενορχήστρωσης του τραγουδιού τους «Get Real» για ένα νέο άλμπουμ-πρότζεκτ με τίτλο «Sounds Right» εμπνευσμένο από την κλιματική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑZiggy Stardust, Aladdin Sane, Halloween Jack, Thin White Duke: Τα πολλά πρόσωπα του David Bowie12.09.2018

Ένας δρόμος στο Παρίσι πήρε, επίσης, το όνομα του τραγουδιστή στις αρχές του έτους, ενώ ένα από τα χειρόγραφα φύλλα στίχων του εκτιμάται ότι θα φτάσει σε δημοπρασία έως και 100.000 λίρες.

Περισσότερα από Εικαστικά