MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
29
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Οι προτάσεις μας για την εβδομάδα 19-23/8

Από την «Θάλασσα και τον Γέρο» στην Σαλαμίνα, μέχρι τις «Ικέτιδες» στην Επίδαυρο, εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την εβδομάδα 19-23/8.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Ικέτιδες, του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, ανεβάζει ξανά τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Στην καρδιά της τραγωδίας, το ζήτημα της γυναικείας ταυτότητας και των δικαιωμάτων βρίσκεται στο προσκήνιο. Οι Δαναΐδες, υπό την απειλή του εξαναγκαστικού γάμου με τους γιους του Αιγύπτου, καταφεύγουν στην πόλη του Άργους αναζητώντας άσυλο. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, το έργο αγγίζει επίκαιρα θέματα όπως η προσφυγιά, η δικαιοσύνη, και η θέση της γυναίκας σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου ενσαρκώνουν τις πρωταγωνιστικές Δαναΐδες, την Υπερμνήστρα και την Αμυμώνη αντίστοιχα, ενώ η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει ως solist. Στον ρόλο του Πελασγού, βασιλιά των Πελασγών, εμφανίζεται η Λυδία Κονιόρδου, ενώ ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης ενσαρκώνουν τις πατριαρχικές φιγούρες του έργου.
*Θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση σε Επίδαυρο για τις Ικέτιδες. Εισιτήρια εδώ.
Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γ Ζώνη (Άνω Διάζωμα) 20€ – 25€, Δ Ζώνη (Άνω Διάζωμα) 15€ – 20€, Ε Ζώνη (Άνω Διάζωμα) 10€ – 15€, ΣΤ Ζώνη (Άνω Διάζωμα) 10€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. Τηλ: 27530-22026, 27530-22096

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙκέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

2. Ηρακλής Μαινόμενος, του Δημήτρη Καραντζά στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Στο σπάνια παιζόμενο έργο του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», ο τραγικός ήρωας Ηρακλής βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις πιο σκοτεινές και ανθρώπινες ιστορίες του Ποιητή. Αυτός ο ημίθεος, που στους μύθους δοξάζεται για τα κατορθώματά του, πέφτει θύμα ενός αδυσώπητου παιχνιδιού των Θεών, που τον οδηγεί από την κορυφή της δόξας στην απόλυτη καταστροφή και ατίμωση. Στη Θήβα, σε μια πόλη που έχει πέσει υπό την τυραννία του Λύκου, ο Ηρακλής απουσιάζει εκτελώντας τον τελευταίο του άθλο. Ο πατέρας και η σύζυγός του, καταδικασμένοι σε θάνατο και εξορία, βιώνουν την απόλυτη απελπισία, όπως και ο Χορός, που ξαφνικά γίνεται δούλος κάτω από το ζυγό του Τυράννου. Όταν ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Άδη, φέρνοντας μαζί του τη δόξα των επιτευγμάτων του, φέρνει ελπίδα για ένα καλύτερο τέλος, αφού καταφέρνει και ανατρέπει τον Λύκο. Ωστόσο, οι Θεοί έχουν άλλες προθέσεις – η μοίρα του Ηρακλή τον οδηγεί σε μια τυραννία διαφορετική, αυτή της τρέλας, που τον αναγκάζει να βάψει τα χέρια του με το αίμα της οικογένειάς του, σκοτώνοντας τη γυναίκα και τα παιδιά του σε μια κρίση μανίας. Εισιτήρια εδώ.
Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 21:00
20€-25€
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο, Λαύριο, Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρακλής Μαινόμενος: Ο Δημήτρης Καραντζάς παρουσιάζει την εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

3. Η Θάλασσα και ο Γέρος, της Μαρλέν Καμίνσκι στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Η Θάλασσα και ο Γέρος, ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, βασισμένο στο έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, παρουσιάζεται διασκευασμένο σε περιοδεία, σε πολλά θέατρα της Ελλάδας. Αυτή τη Δευτέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την παράσταση που υμνεί τη φύση, που προβληματίζει και αφυπνίζει. Με πρωταγωνιστή τον Σαντιάγο (Τάσο Νούσια), έναν ψαρά που ενώ ταξιδεύει συναντά ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο κατάφερε να ψαρέψει έπειτα από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Μέσα από τη διαδρομή του Σαντιάγο, ανακαλύπτουμε πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, τη θέλησή του να υπερισχύει από όλους τους άλλους οργανισμούς. Μια παράσταση που παραμένει διαχρονική, απελευθερώνει το ανθρώπινο πνεύμα και επισημαίνει τις θετικές και αρνητικές συνέπειες από την ανάδυση του εαυτού του ανθρώπου στην άγρια φύση. Εισιτήρια εδώ.
Δευτέρα 19/8 στις 21:30
Από 15€
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, Σαλαμίνα, Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Θάλασσα και ο Γέρος, του Έρνεστ Χέμινγουεϊ από τη Μαρλέν Καμίνκσι σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Συναυλίες

4. Οι Blues Cargo στο Theatre of the No

Οι Blues Cargo, το ελληνικό μπλουζ συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με ισχυρό στερέωμα στον χώρο της ελληνικής μπλουζ σκηνής, θα μας προσφέρει μια αυθεντική μουσική εμπειρία. Το στυλ τους, εμπνευσμένο από μεγάλους καλλιτέχνες του μπλουζ, όπως οι B.B. King, Albert King, και Muddy Waters, συμβάλει στην δυναμικότητα των ζωντανών εμφανίσεων τους. Κλασικά μπλουζ κομμάτια ενώνονται με δικές τους συνθέσεις, προκειμένου να μας χαρίσουν για ακόμη μια φορά μια αξέχαστη νύχτα. Κράτηση θέσης εδώ.
Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 22:30
8€
Theatre of the No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δανάη και η Κυβέλη Doerken θέτουν τη «φιλία» στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου12.09.2018

5. Οι Goom Gum στο Bolivar

Οι Goom Gum, το δίδυμο παραγωγών και DJ, θα βρεθεί στο Bolivar, αυτή τη Παρασκευή, προσφέροντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τον μοναδικό του ήχο, που συνδυάζει στοιχεία από διάφορα είδη ηλεκτρονικής μουσικής, όπως tech house, progressive house, και melodic techno. Οι Goom Gum έχουν κυκλοφορήσει αρκετά επιτυχημένα κομμάτια σε γνωστές δισκογραφικές εταιρείες, όπως η Armada Music και η Toolroom Records. Τα τραγούδια τους συχνά περιλαμβάνουν πλούσια μελωδικά στοιχεία και δυναμικά beats, κάνοντάς τα ιδανικά για χορευτικές πίστες. Έχουν συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες της σκηνής και έχουν κερδίσει την υποστήριξη από κορυφαίους DJ και παραγωγούς παγκοσμίως. Τα κομμάτια τους παίζονται συχνά σε φεστιβάλ και clubs, και το όνομά τους γίνεται ολοένα και πιο αναγνωρίσιμο στη διεθνή μουσική σκηνή.
Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00
Από 15€
Bolivar Beach Bar, Λ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου Άλιμος

Έκθεση

6. Έκθεση εικαστικών ”Του Αυγούστου” του Σπύρου Ρωμανού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η έκθεση «Του Αυγούστου» του Σπύρου Ρωμανού, η οποία φιλοξενείται από τις 5 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2024 στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, εστιάζει στη θερινή ατμόσφαιρα και τις συναισθηματικές εμπειρίες του Αυγούστου. Μέσα από τα έργα του, ο Ρωμάνος αποτυπώνει την αίσθηση του μήνα αυτού, συνδυάζοντας τον φυσικό κόσμο με τις πολιτιστικές και προσωπικές εμπειρίες. Τα έργα περιλαμβάνουν υδατογραφίες και σχέδια που δεν απεικονίζουν απλώς την οπτική πραγματικότητα, αλλά επικεντρώνονται στη χωρική και χρονική αίσθηση και τις αναμνήσεις που αυτές προκαλούν.
Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Αυγούστου, 08:00 έως 19:00
Είσοδος ελεύθερη, με χρέωση στην κατανάλωση
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις