MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα (19-23/8)

Γιορτή της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου σε υπαίθριους χώρους και μουσεία, μουσική βραδιά με μπλουζ ήχους, ταινίες, συναυλίες και Dj sets, με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο θα τιμήσει το Μουσείο της Ακρόπολης, με μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις. Τραγούδια για το φεγγάρι και μουσικές από γνωστές ταινίες, από τη Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μας κρατήσουν συντροφιά τη Δευτέρα, κάτω από την πανσέληνο. Από τις 8 το βράδυ, η είσοδος του Μουσείου θα είναι ελεύθερη και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του μουσείου και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου.
Δευτέρα 19 Αυγούστου από τις 20:00
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αεροπαγίτου 15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης12.09.2018

2. Πανσέληνος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Φωτογραφία: Vangelis Patsialos

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών θα γιορτάσουν την Πανσέληνο του Αυγούστου, με μια μουσική βραδιά. Όσοι επισκεφτούν το μουσείο, μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους, κάνοντας περιήγηση ανάμεσα στους χώρους, ενώ στον τρίτο όροφο του μουσείου οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, Χατζηναθαναήλ Χρήστος και Χοχλακάκης Πέτρος, θα ερμηνεύσουν έργα Ραχμάνινωφ, Μπάρμπερ και Χιναστέρα.
Δευτέρα 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00
Μουσείο Μαρία Κάλλας, Μητροπόλεως 44

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αυγουστιάτικη Πανσέληνος σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο12.09.2018

3. Σινε-μαραθώνιος με θέα την πανσέληνο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου θα γιορτάσει το ΚΠΙΣΝ, με έναν μαραθώνιο ταινιών κάτω από το φεγγάρι. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 21:00 με τη Σύγκρουση των Τιτάνων, μια ταινία που αφηγείται την ιστορία του Περσέα. Λίγο αργότερα, σειρά έχει ο Ατσίδας και το Λαγωνικό, μια από τις πιο θρυλικές ταινίες καταδίωξης και αφού τελειώσει, το Μία τρελή, απίθανη πτήση, με τον Λέσλι Νίλσεν, θα μας αφηγηθεί την ιστορία ένας απογοητευμένου βετεράνου πολέμου που προσπαθεί να διεκδικήσει την παλιά του αγαπημένη. Μετά τα μεσάνυχτα, το Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις και μια μυστική προβολή για όσους παρέμειναν μέχρι το τέλος, θα ολοκληρώσουν τη αποψινή βραδιά.
Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 21:00
ΚΠΙΣΝ,  Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα ξεχωριστός σινε-μαραθώνιος με θέα την πανσέληνο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

4. DJ sets με τον Michalis Kamakas στο ΚΠΙΣΝ

Φωτογραφία: Πελαγία Καρανικόλα

Κάθε Τετάρτη στις 20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αγαπημένοι DJs παίζουν και μας κρατάνε συντροφιά. Αυτή τη Τετάρτη, ο Μιχάλης Καμάκας, ο άνθρωπος που ίδρυσε τη σειρά podcast “Gig time”, θα μιξάρει τις αγαπημένες του επιτυχίες. Ο παραγωγός και παρουσιαστής της σειράς «Urban live sounds»- ένθετο στην εκπομπή του «Urban sounds» στο Kosmos 93.6-, θα μας διασκεδάσει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, με θέα όλη την Αθήνα.
Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 20:00
ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη: Sunset DJ Sets με θέα από τη βεράντα του ΚΠΙΣΝ και ελεύθερη είσοδο12.09.2018

5. Μια συναυλία μπλουζ από τον Δήμο Κρωπίας

Ο Ηλίας Ζάικος, ο Έλληνας μουσικός, κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, γνωστός κυρίως για τη συμβολή του στη μπλουζ μουσική σκηνή της Ελλάδας, έρχεται τη Τετάρτη στο Θέατρο Δεξαμενής. Ιδρυτής και βασικός μέλος του συγκροτήματος “Blues Wire”, ενός από τα πρώτα και πιο αναγνωρισμένα ελληνικά μπλουζ συγκροτήματα, θα μας χαρίσει μια βραδιά με μελωδίες μπλουζ. Μαζί του, το “Alexandros Affolter Quartet”, ένα τζαζ μουσικό συγκρότημα με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Αφολτέρ, έναν ταλαντούχο μουσικό και σαξοφωνίστα με ελβετικές και ελληνικές ρίζες.
Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21:00
Θέατρο Δεξαμενής, Κορωπί

6. Προβολή της ταινίας Γκλόρια στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Η Gloria Swenson, είναι μια πρώην φίλη της μαφίας που ζει στη Νέα Υόρκη. Η ιστορία ξεκινά όταν ο μικρός Phil, ένας 6χρονος, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της οικογένειάς του από τη μαφία. Η Gloria αναλαμβάνει απρόθυμα να τον προστατεύσει από τους δολοφόνους που τον κυνηγούν. Αν και αρχικά δεν θέλει να εμπλακεί, τελικά παίρνει τον Phil υπό την προστασία της και καταλήγει να τον υπερασπιστεί με κάθε τρόπο. Η ταινία εστιάζει στην αναπάντεχη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής και ανεξάρτητης Gloria και του μικρού παιδιού. Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας Gloria, που θα παρακολουθήσουμε τη Πέμπτη 22 Αυγούστου στη Ταράτσα του ΕΜΣΤ, από το 14ο Athens Open Air Film Festival.
Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 21:30
Ταράτσα του ΕΜΣΤ, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

7. Προβολή των ταινιών Tar και το Βιβλίο των Θαυμάτων στο Στρογγυλό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου

Tar

Στο αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου στον Άγιο Δημήτριο, προβάλλονται καθημερινά ταινίες με ελεύθερη είσοδο. Τη Πέμπτη, θα παρακολουθήσουμε τη ταινία Το Βιβλίο των Θαυμάτων, όπου μια μητέρα, προσπαθώντας να βοηθήσει ψυχολογικά τον κωματώδη γιο της, ακολουθεί μια σειρά πράξεων, που είχε σημειώσει ο ίδιος στο ημερολόγιό του, με τίτλο «Πριν το τέλος του κόσμου» και θα ήθελε η μητέρα του να υλοποιήσει. Τη Παρασκευή, το δράμα Tar, θα μας εισάγει στη ζωή της Lydia Tár, μιας φανταστικής διάσημης μαέστρου και συνθέτη, που είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Η Lydia Tár βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας της και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το νέο της έργο, μια ζωντανή ηχογράφηση της 5ης Συμφωνίας του Μάλερ. Όμως, καθώς προσωπικά και επαγγελματικά αρχίζουν να διαλύονται, αντιμετωπίζει έντονες προκλήσεις και κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας. Η ταινία εστιάζει στις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι κατηγορίες στη ζωή και την καριέρα της, καθώς και στις ηθικές προεκτάσεις της συμπεριφοράς της.
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00
Αίθριο Στρογγυλού Σχολείου, Άγιος Δημήτριος

8. Προβολή της ταινίας Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ, στο ΚΠΙΣΝ

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ, η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, περιστρέφεται γύρω από τον Τομ Ρίπλεϊ, έναν νεαρό άντρα από φτωχή οικογένεια που ζει στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1950. Ο Τομ, έχει ένα μοναδικό ταλέντο: μπορεί να μιμείται και να υιοθετεί τη ζωή των άλλων. Όταν ένας πλούσιος επιχειρηματίας τον μπερδεύει για απόφοιτο του Princeton, ο Τομ εκμεταλλεύεται την κατάσταση και προσποιείται ότι γνωρίζει τον γιο του επιχειρηματία, τον Ντίκι Γκρίνλιφ. Ο επιχειρηματίας προσλαμβάνει τον Τομ να ταξιδέψει στην Ιταλία και να φέρει πίσω τον Ντίκι, ο οποίος ζει εκεί μια ξέγνοιαστη ζωή με την αρραβωνιαστικιά του, Μάρτζορι. Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
*Sensory Friendly προβολή(ειδικά προσαρμοσμένη προβολές- προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας)
Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQueen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις