MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου αφαίρεσε το νέο έργο του Banksy

Ένας γορίλας που απελευθερώνει ζώα ήταν το τελευταίο έργο του Banksy στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

Monopoli Team

Ένα έργο τέχνης του Banksy στα ρολά του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου αφαιρέθηκε για «φύλαξη» και για να μπορέσει το αξιοθέατο να χρησιμοποιήσει ολόκληρη την είσοδό του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Το έργο, το οποίο δείχνει έναν γορίλα να σηκώνει το παντζούρι για να απελευθερώσει ένα θαλάσσιο λιοντάρι και πουλιά, αντικαταστάθηκε με ένα αντίγραφο.

Μια πινακίδα σε κοντινή απόσταση γράφει τώρα «Banksy woz ere» και ζητάει συγγνώμη από τους απογοητευμένους οπαδούς του καλλιτέχνη.

Αυτός ο γορίλας ήταν το ένατο έργο του Banksy που εμφανιζόταν μέσα σε τόσες μέρες στο Λονδίνο και ακολουθεί έργα με μια κατσίκα, ελέφαντες, πίθηκους, λύκο, πελεκάνους, μία γάτα, πιράνχας και ένα ρινόκερο.

Όταν εμφανίστηκε το έργο τέχνης, ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου είχε δηλώσει ότι ήταν μια «απίστευτη έκπληξη» και ότι ήταν «ενθουσιασμένοι» που ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης γκράφιτι είχε επιλέξει τον χώρο για το τελευταίο έργο του.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)


Ο ζωολογικός κήπος είχε χρησιμοποιήσει ένα προστατευτικό διάφανο πλαστικό κάλυμμα για να προστατεύσει το έργο τέχνης «από τη λάμψη του ήλιου» και είχε στήσει ένα φράγμα γύρω από την τοιχογραφία.

Ωστόσο, στο X το Σάββατο, ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του και δήλωσε ότι «επεξεργάζεται» το τι θα κάνει με το έργο τέχνης, «αλλά επιθυμούμε να διατηρήσουμε σωστά αυτή τη στιγμή της ιστορίας μας» τόνισαν.

Δύο από τα άλλα έργα τέχνης της σειράς δεν είχαν ίδια τύχη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια σιλουέτα ελεφάντων στο Edith Grove του Chelsea, καταστράφηκε και ένα άλλο με πρωταγωνιστή έναν λύκο κλάπηκε λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή του.

Περισσότερα από Χωρίς κατηγορία