MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τριζόνια: Απόδραση στο μοναδικό νησί του Κορινθιακού που κατοικείται

Τα Τριζόνια, ένα άγνωστο σε πολλούς νησάκι που απέχει μόλις 500 μέτρα από τις ακτές της Φωκίδας, αποτελούν ιδανικό προορισμό για διακοπές πραγματικής χαλάρωσης.

Photo by Konstantinos Stoumpos on Unsplash
Photo by Konstantinos Stoumpos on Unsplash
Monopoli Team

Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα νησί και μάλιστα κατοικημένο στον Κορινθιακό κόλπο; Το όνομά του είναι Τριζόνια, είναι καταπράσινο και έχει έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτό το μικροσκοπικό και άγνωστο σε πολλούς νησί, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τις ακτές της Φωκίδας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού. Τα Τριζόνια αποτελούν μέρος ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι. Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει να πήραν το όνομά τους από πάντρεμα των λέξεων «τρία νησιά», ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή το νησί βαφτίστηκε έτσι από τα πολλά τριζόνια και το μελωδικό τραγούδι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔεκαπενταύγουστος στην Τήνο: Εξερευνώντας το “ευλογημένο” στολίδι των Κυκλάδων12.09.2018

Το άγνωστο νησάκι του Κορινθιακού

Στο νησί έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό χρώμα, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα-μηχανάκια). Εδώ θα τα ξεχάσετε όλα – θόρυβο, άγχος, κούραση – και θα απολαύσετε τις βόλτες σας ανάμεσα σε ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, δενδροκυπάρισσα, πυκνούς σχίνους, πουρνάρια και ευκάλυπτους. Στο λιμάνι του οικισμού δένουν πολλά ιστιοπλοϊκά και στα ταβερνάκια υπάρχει πάντα φρέσκο ψάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

Περισσότερα από Χωρίς κατηγορία