MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Γιατί διψάω τόσο πολύ το βράδυ και τι πρέπει να κάνω γι’ αυτό;

Αν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και διψάτε τόσο πολύ που πρέπει να πιάσετε το ποτήρι με το νερό στο κομοδίνο σας. Μάλλον αναρωτιέστε… γιατί στο καλό διψάω τόσο κάθε βράδυ;

Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Είναι δύσκολο να πει κανείς ακριβώς τι προκαλεί την υπερβολική δίψα τη νύχτα, αλλά υπάρχουν ορισμένες αιτίες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Και ενώ οι περισσότερες δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία, κάποιες είναι λίγο πιο σοβαρές και μπορεί να χρειαστεί να συζητήσετε με τον γιατρό σας.

7 λόγοι για τους οποίους διψάτε τόσο πολύ τη νύχτα

Το σήμα της δίψας είναι καλό και συχνά σημαίνει ότι είναι η στιγμή για να ενυδατωθείτε. Αλλά μερικές φορές, η υπερβολική δίψα μπορεί να σημαίνει κάτι πιο σοβαρό.

Είστε αφυδατωμένοι

Εάν η ημέρα σας ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, μπορεί να ξεχάσετε να πιείτε νερό. Μόλις έχετε επιτέλους την ευκαιρία να χαλαρώσετε (δηλαδή, όταν είστε στο κρεβάτι στο τέλος της ημέρας) και μπορεί να συνειδητοποιήσετε πόσο διψάτε. Είναι πιθανό να είστε αφυδατωμένοι, κάτι που συνοδεύεται από μια σειρά από άλλα συμπτώματα, όπως ξηροστομία, σκουρόχρωμα ούρα και κόπωση . Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε φροντίζοντας να πιείτε υγρά και να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε νερό, όπως φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛειψυδρία: Έτσι θα «ξεδιψάσουν» τα νησιά12.09.2018

Φταίνε τα φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να σας κάνουν να ουρείτε περισσότερο. Τα διουρητικά, τα οποία μπορεί να συνταγογραφούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Τα διουρητικά κάνουν τους νεφρούς σας να απελευθερώνουν περισσότερο νερό και νάτριο στα ούρα σας. Με αποτέλεσμα να ουρείτε περισσότερο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αφυδάτωσης – και αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τη δίψα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη – 8 tips που θα σε βοηθήσουν12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life