MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να προσφέρεις ανακούφιση στο δέρμα από ηλιακό έγκαυμα

Κινήσεις φροντίδας που ηρεμούν το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα.

Monopoli Team

Ας είμαστε ειλικρινείς: το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να συμβεί σε όλους, ακόμα κι όταν είμαστε όσο πιο συνεπείς γίνεται με τη χρήση αντηλιακού. Ως εκ τούτου, πολύ γρήγορα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ερεθισμένο και κατακόκκινο δέρμα που αισθάνεται επώδυνη φαγούρα.

Το ηλιακό έγκαυμα

Το ηλιακό έγκαυμα είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μια οξεία φλεγμονώδη δερματική αντίδραση που προκύπτει από παρατεταμένη έκθεση σε ακτίνες UV, είτε από τον ήλιο είτε από τεχνητές πηγές όπως το σολάριουμ. Η φλεγμονώδης αντίδραση από τις ακτίνες UV που καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος είναι αυτή που κάνει το δέρμα να φαίνεται κόκκινο. Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά αυξάνοντας τη ροή του αίματος στις πληγείσες περιοχές και μπορεί να κάνει το δέρμα να αισθάνεται ζεστό. Με πιο σοβαρά ηλιακά εγκαύματα, οι φουσκάλες μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα μιας βαθύτερης και πιο έντονης φλεγμονώδους αντίδρασης που προκαλεί περαιτέρω βλάβη στα κύτταρα του δέρματος.

Γιατί το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί φαγούρα

Ο κνησμός και η ενόχληση που αντιμετωπίζουμε με το ηλιακό έγκαυμα είναι αποτέλεσμα της βλάβης στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος από τις ακτίνες UV που προκαλούν φλεγμονή. Ως μέρος της φλεγμονώδους απόκρισης, υπάρχει μια απελευθέρωση ισταμίνης που μπορεί να προκαλέσει αισθήσεις κνησμού και πόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρέπει να χρησιμοποιώ αντηλιακό σε ήδη μαυρισμένο δέρμα;12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life