MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αλέν Ντελόν: Η οικογένεια του ηθοποιού αρνείται να κάνει ευθανασία στον σκύλο του

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Αλέν Ντελόν ήταν να θανατωθεί ο σκύλος του ώστε να ταφούν μαζί, επιθυμία που ευτυχώς η οικογένεια του αρνείται να εκπληρώσει.

Monopoli Team

Η οικογένεια του Αλέν Ντελόν απέρριψε το αίτημα του εκλιπόντος Γάλλου ηθοποιού να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφεί μαζί του.

Ο 88χρονος, ο οποίος πέθανε την Κυριακή, είχε ζητήσει να θανατωθεί το κατοικίδιο σκυλί του Loubo, ένα 10χρονο βελγικό μαλινουά, και να τοποθετηθεί στον τάφο του. Ωστόσο, μετά από διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, η κόρη του Delon, Anouchka, επιβεβαίωσε ότι ο σκύλος δεν θα θανατωθεί και θα παραμείνει στην οικογένεια.

Οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων

Η γαλλική φιλοζωική οργάνωση Fondation Brigitte Bardot δήλωσε στο X ότι «ο Loubo φυσικά και δεν θα υποστεί ευθανασία» και ότι «έχει σπίτι και οικογένεια».

Η μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση στη Γαλλία, η SPA, καταδίκασε την απόφαση του Delon και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι «η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου». Η SPA πρόσθεσε ότι η ίδια διατίθεται να πάρει τον σκύλο η ίδια και να του βρει μια οικογένεια.

Δεν υπάρχει νόμος στη Γαλλία που να απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να θανατώνουν τα κατοικίδιά τους.

Το 2018, ο θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου δήλωσε στο περιοδικό Paris Match ότι ήθελε να ταφεί μαζί με τον σκύλο του στο τέλος της ζωής του, τον οποίο αγαπούσε «σαν παιδί».

«Είχα 50 σκύλους στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν. Του λείπω όταν δεν είμαι εκεί. Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας αφήσει να φύγουμε μαζί. Θα του κάνει ένεση ώστε να πεθάνει στην αγκαλιά μου. Θα προτιμούσα αυτό παρά να ξέρω ότι θα πεθάνει από τη θλίψη στον τάφο μου», είπε.

Τουλάχιστον 35 από τα σκυλιά του Ντελόν έχουν ταφεί στο παρεκκλήσι ενός νεκροταφείου που δημιούργησε ο ηθοποιός στους χώρους του σπιτιού του, στη  La Brûlerie.

Ο Alain Delon υπήρξε αστέρας της χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου, γνωστός για την σκληροτράχηλη περσόνα του  στην οθόνη σε επιτυχίες όπως «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο» και «Μπορσαλίνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλέν Ντελόν: Δέκα ταινίες του απόλυτου γόη του γαλλικού σινεμά που άφησαν εποχή12.09.2018

Η κατάσταση υγείας του Alain Delon τα τελευταία χρόνια ήταν κακή. Ο ηθοποιός είχε γίνει σχεδόν ερημίτης, με την τελευταία δημόσια εμφάνισή του να πραγματοποιείται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, τον Μάιο του 2019, όπου του απονεμήθηκε τιμητικός Χρυσός Φοίνικας.

Περισσότερα από ShowBiz