MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WELL-BEING

Πώς να απαλλαχθείς από το overthinking και την αρνητικότητα σε 5 βήματα

Ήρθε η ώρα να μπει μια τελεία σε αυτή την κουραστική και εξουθενωτική συνήθεια.

Monopoli Team

Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μας, το μυαλό μας είναι πάντα εκεί να σκέφτεται και να κάνει σενάρια. Όταν τα όρια ξεπερνιούνται, το overthinking χτυπάει την πόρτα μας και είθισται να μένει για πάντα μαζί μας. Οι αγχωτικές και γεμάτες αρνητικότητα και ανησυχία σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας και εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε ανίκανοι να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσουμε το overthinking και να επαναφέρουμε την ηρεμία και τη γαλήνη στη ζωή μας. Αρκούν πέντε βήματα για να βάλουμε σε τάξη το μυαλό μας, να απομακρυνθούμε από τις υπερβολικές και κάποιες φορές τρομακτικές σκέψεις και να αφήσουμε τη λογική να πρυτανεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη – 8 tips που θα σε βοηθήσουν12.09.2018

5 τρόποι για να σταματήσεις να σκέφτεσαι υπερβολικά

1.Αναρωτήσου για τις σκέψεις σου

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις την υπερβολική σκέψη είναι να αμφισβητήσεις όσα υπάρχουν στο μυαλό σου. Θέσε ερωτήματα και αποδόμησε το σκεπτικό σου, προκειμένου να βρεις την ουσία του. Είναι ευκολότερο απ’ όσο νομίζεις. Προσπάθησε να εντοπίσεις δεδομένα που εναντιώνεται στις ανησυχίες σου και απόφυγε τα αρνητικά σενάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

Περισσότερα από The Art of Life