MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πέθανε ο διάσημος γκέι πιγκουίνος, Σφεν – Συγκίνησε το αποχαιρετιστήριο τραγούδι του συντρόφου του

Λίγο πριν γιορτάσει τα 12α γενέθλιά του ο διάσημος πιγκουίνος άφησε την τελευταία του πνοή στο ενυδρείο Sea-Life του Σίδνεϊ.

Φωτογραφία πιγκουίνων: Pexels/DSD
Monopoli Team

Το πρωί της Πέμπτης (22/8) το ενυδρείο ανακοίνωσε τον θάνατο του Σφεν. Η υγεία του πιγκουίνου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες κι έτσι η κτηνιατρική ομάδα του ενυδρείου πήρε τη δύσκολη απόφαση να του κάνει ευθανασία, προκειμένου να ανακουφιστεί από τον πόνο και την ταλαιπωρία του.

«Η απώλεια του Sphen είναι σπαρακτική για την αποικία των πιγκουίνων, την ομάδα και όλους όσοι εμπνεύστηκαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την ιστορία του Σφεν και του Μάτζικ», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του ενυδρείου Richard Dilly. «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να αναλογιστούμε και να γιορτάσουμε τη ζωή του Σφεν, θυμούμενοι τι σύμβολο ήταν, τον μοναδικό δεσμό που μοιραζόταν με τον Μάτζικ και την θετική επιρροή που είχε στον κόσμο».

Ο Σφεν και ο Μάτζικ έγιναν γνωστοί το 2018 όταν ερωτεύτηκαν και αργότερα υιοθέτησαν δύο μικρά πιγκουινάκια, τη Σφέντζικ (Λάρα) το 2018 και τον Κλάνσι το 2020. Το προσωπικό του ενυδρείου παρατήρησε πρώτη φορά μία έλξη μεταξύ τους όταν τους είδε να υποκλίνονται ο ένας στον άλλον, ένας τρόπος φλερτ των πιγκουίνων Gentoo. Βέβαια το συγκεκριμένο είδος πιγκουίνου φλερτάρει και με έναν άλλο ιδιαίτερο τρόπο: συλλέγει και προσφέρει βότσαλα ο ένας στον άλλον, «για να χτίσουν τη φωλιά τους και να γεννήσουν τα αυγά τους», όπως ανέφερε η υπεύθυνη φροντίδας των πιγκουίνων, Ρενέ Χάουελ σύμφωνα με τη Guardian.

Το ειδύλλιό των δύο πιγκουίνων αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας και εμφανίστηκε ακόμη και στη σειρά του Netflix Atypical.

Οι φροντιστές στο ενυδρείο έκριναν απαραίτητο να δει ο Μάτζικ το πτώμα του Σφεν, ώστε να συνειδητοποιήσει ότι ο σύντροφός του δεν θα επιστρέψει ξανά. Τότε βίωσαν μία πολύ συναισθηματική στιγμή καθώς ο Μάτζικ άρχισε να τραγουδά στη θέα του συντρόφου του και λίγο αργότερα τον συνόδευσε και η υπόλοιπη ομάδα πιγκουίνων.

Η Χάουελ δήλωσε ότι το προσωπικό του ενυδρείου δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, οπότε δεν είναι απολύτως σίγουροι τι σημαίνει αυτό το τραγούδι. «Αλλά για εμάς, εκείνη τη στιγμή ήταν ένας όμορφος αποχαιρετισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ ζωολογικός κήπος του Λονδίνου αφαίρεσε το νέο έργο του Banksy12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα