MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το βραβευμένο γιατρικό των μελισσών

Μια από τις καλύτερες ισπανικές ταινίες της χρονιάς προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη στις ελληνικές αίθουσες. Ο λόγος για το βραβευμένο στην Μπερλινάλε «20.000 είδη μελισσών».

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

20.000 είδη μελισσών

Το συγκινητικό δράμα της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτριας Εστιμπαλίζ Ουρεσόλα Σολαγκούρεν που ήταν υποψήφιο για 14 βραβεία Γκόγια, αφορά στην συναισθηματική περιπέτεια ενός μικρού αγοριού που αναζητά την πραγματική του ταυτότητα. Η μικρή πρωταγωνίστρια του φιλμ «20.000 είδη μελισσών» δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία που τιμήθηκε στο φεστιβάλ Βερολίνου.
Αίθουσες προβολής

Το Σύνδρομο των πρώην εραστών

Το «Σύνδρομο των πρώην εραστών» είναι μια γαλλική κωμωδία που «παίζει» έξυπνα με τα ερωτικά στερεότυπα και θα σας κάνει αρκετές φορές να πέσετε κάτω από τα γέλια.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Clicquot: Η γυναίκα πίσω από τον μύθο

Το βιογραφικό δράμα «Clicquot: Η γυναίκα πίσω από τον μύθο» του Τόμας Νάπερ, παρουσιάζει την ιστορία της Μπαρμπ Κλικό, δημιουργού των φημισμένων σαμπανιών Veuve Clicquot.
Αίθουσες προβολής

Η Παγίδα

Η «Παγίδα» είναι η δέκατη ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν κι έχει πρωταγωνιστή τον Τζος Χάρτνετ στο ρόλο ενός πατέρα που συνοδεύει την κόρη του σε μια συναυλία στην οποία ένας δολοφόνος σχεδιάζει να αφήσει το στίγμα του.
Αίθουσες προβολής

Borderlands

Το «Borderlands» του Ελάι Ροθ βασίζεται σε ένα διάσημο βιντεοπαιχνίδι και διαθέτει σούπερ καστ που απαρτίζεται από τους Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Χαρτ και Τζακ Μπλακ.
Αίθουσες προβολής

Η Ανατομία ενός εγκλήματος

Η «Ανατομία ενός εγκλήματος» του Ότο Πρέμινγκερ είναι ένα από τα κορυφαία δικαστικά δράματα του κλασικού Χόλιγουντ, με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Στιούαρτ, Λι Ρέμικ, Μπεν Γκαζάρα και Τζορτζ Σι Σκοτ.
Αίθουσες προβολής

Σταυρωμένοι Εραστές

Ακόμη μια επανέκδοση του σπουδαίου ιάπωνα Κένζι Μιζογκούτσι είναι οι «Σταυρωμένοι εραστές» που καταπιάνονται με μια παράνομη ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία.
Αίθουσες προβολής

Γυμνοί στον ήλιο

Με αφορμή την πρόσφατη απώλεια του Αλέν Ντελόν, θυμόμαστε ξανά την πρώτη του μεγάλη επιτυχία που ήταν το «Γυμνοί στον ήλιο» του Ρενέ Κλεμάν.
Αίθουσες προβολής

Μικρή ιστορία για έναν φόνο

Τέλος, το «Μικρή ιστορία για ένα φόνο» δεν είναι μόνο ένα σπάνιο αριστούργημα αλλά και μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης (το φιλμ αποτέλεσε παραγγελιά της κρατικής πολωνικής τηλεόρασης) δια χειρός Κριστόφ Κισλόφσκι.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας