MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

6 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να νιώσετε σαν σε νησί

Με υπέροχα νερά και μοναδικά τοπία, αυτές οι παραλίες κοντά στην Αθήνα είναι ό,τι πρέπει για τις πρώτες βουτιές της σεζόν.

Photo by George Girnas on Unsplash
Photo by George Girnas on Unsplash
Monopoli Team

Μια σύντομη απόδραση για δροσιστικές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά μιας παραλίας είναι ό,τι καλύτερο τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει. Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα ούτε να μπείτε σε πλοίο για να βουτήξετε σε ελεύθερες και ωραίες παραλίες με πεντακάθαρα νερά μέχρι να φύγετε για διακοπές. Έξι υπέροχες παραλίες, μία με μιάμιση ώρα το πολύ από το κέντρο της Αθήνας, που θα σας κάνουν να νιώσετε πως βρίσκεστε σε νησί.

Ψάθα, Αττική

Σε απόσταση 65 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, δέκα λεπτά από το Αλεποχώρι, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Αξίζει να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή μέχρι την Ψάθα για να απολαύσετε το μπάνιο σας και τη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Πυκνά πευκοδάση ολόγυρα, πεντακάθαρα νερά και ψιλό βοτσαλάκι συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την τεράστια παραλία που θυμίζει νησάκι του Αιγαίου. Ταβέρνες και ουζερί πάνω στο κύμα συμπληρώνουν το σκηνικό. Μείνετε μέχρι αργά για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ελληνικές παραλίες με περίεργα ονόματα και άγρια ομορφιά12.09.2018

Προσήλι, Πόρτο Γερμενό, Αττική

Μία ωρίτσα και κάτι απόσταση από την Αθήνα, στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, το Πόρτο Γερμενό, με τα κρυστάλλινα νερά του, είναι ό,τι πρέπει για μια μίνι εξόρμηση εντός Αττικής. Η πιο πολυσύχναστη παραλία είναι αυτή που αποκαλείται για ευνόητους λόγους «μεσαία παραλία», η οποία είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια. Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και το υπέροχο Προσήλι, που έχει εύκολη πρόσβαση και πεντακάθαρα νερά και είναι προστατευμένο από τους τοπικούς βόρειους άνεμους. Στην περιοχή υπάρχουν και ωραία ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για φρέσκο ψάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Πού θα συναντήσουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο;12.09.2018

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου, Αττική

Ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής. Λίγο πριν τη μεγάλη παραλία της Αναβύσσου και αφού συναντήσετε την πινακίδα με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε τον δρόμο για να βρεθείτε στην παραλία. Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει την Αττική με το νησάκι όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το υπέροχο τοπίο σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου στην Κρήτη. Η παραλία είναι μεγάλη και οργανωμένη σε ένα μέρος της. Αν ανηφορίσετε τον λόφο όπου βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι και ακολουθήσετε το δεξί μονοπάτι που υπάρχει από την πίσω πλευρά, θα βρεθείτε σε έναν αθέατο κολπίσκο με κρυστάλλινα νερά, ιδανικό για πιο μοναχικές βουτιές.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί