MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WELL-BEING

Τι συμβαίνει στο πεπτικό σου σύστημα όταν ξαπλώνεις μετά το φαγητό

Τι θα συμβεί αν ξαπλώσετε μετά το φαγητό και μέχρι να το χωνέψετε;

Monopoli Team

Αν τον τελευταία καιρό και αφού φάτε το βραδινό γεύμα, νιώθετε έντονα πεπτικά προβλήματα, τότε ίσως φταίει ότι ξαπλώνετε αμέσως το τελευταίο δείπνο. Αν λοιπόν θέλετε πραγματικά ανακαλύψετε τι πραγματικά συμβαίνει στην πέψη σας όταν ξαπλώνετε μετά το φαγητό (ή τρώτε ξαπλωμένοι) και πώς να αποφύγετε τα συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν από αυτό, συνεχίστε την ανάγνωση.

Τι θα συμβεί αν ξαπλώσετε μετά το φαγητό και μέχρι να το χωνέψετε;

Όταν ξαπλώνετε μετά το φαγητό, υπάρχει η πιθανότητα η τροφή που μόλις καταναλώσατε – η οποία έχει περάσει από τον οισοφάγο σας και βρίσκεται στην είσοδο του στομάχου σας – να πάει προς τα πίσω μαζί με μερικά από τα οξέα του στομάχου. Και όταν συμβεί αυτό, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα καούρας και παλινδρόμησης οξέος, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν τους αεραγωγούς σας και να οδηγήσουν σε βήχα.

Επιπλέον, μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να τρώμε σε όρθια θέση, σε αντίθεση με την ξαπλωμένη θέση, επιταχύνει τη γαστρική κένωση και αυξάνει τη μεταγευματική αύξηση της διαθεσιμότητας αμινοξέων στο πλάσμα, αυξάνοντας την πέψη των πρωτεϊνών και την απορρόφηση αμινοξέων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο συχνά πρέπει να αλλάζω πετσέτες, σεντόνια και ριχτάρι στον καναπέ12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life