MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

1 στους 3 πιστεύει ότι το AI είναι καλύτερο αφεντικό από τους ανθρώπους

Σε νέο μέλος της κοινωνίας μετατρέπεται η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας της Kaspersky.

Monopoli Team

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει νέους ρόλους σε τομείς όπου μπορεί να επιτύχει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (34%) θεωρεί πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ως ένας καλύτερος ηγέτης από τους ανθρώπους λόγω της αμεροληψίας της. Η συντριπτική πλειοψηφία (57%) είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την αποτελεσματικότερη διευθέτηση των καθημερινών της υποχρεώσεων, ενώ το 31% θα χρησιμοποιούσε την τεχνητή νοημοσύνη για την ανεύρεση ερωτικού συντρόφου μέσω εφαρμογής γνωριμιών.

Η τεχνητή νοημοσύνη στις ζωές των ανθρώπων

Με βάση στατιστικά στοιχεία από το Similarweb, το ChatGPT, ένα από τα πιο δημοφιλή chatbots στον κόσμο, από τις 153 εκατ. επισκέψεις τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, τον Νοέμβριο του 2022, ξεπέρασε τις 2 δισ. επισκέψεις τον Απρίλιο του 2024. Λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η Kaspersky πραγματοποίησε μια εκτεταμένη μελέτη για να κατανοήσει πόσο εμπιστεύονται οι άνθρωποι αυτή τη νέα τεχνολογία. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε διάφορους τομείς, από τις επιχειρήσεις μέχρι την προσωπική ζωή.

Όσον αφορά τους χώρους εργασίας, η μελέτη δείχνει ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο ως εργαλείο αλλά και ως μέλος της ομάδας, με το 34% να πιστεύει πως θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας πιο δίκαιος προϊστάμενος.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣύστημα «Δρυάδες»: Η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα