MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CINE NEWS

“Τελειώνει με εμάς”: Πώς η νέα ταινία της Blake Lively έγινε η αφορμή για το πιο αναπάντεχο cancel

Τελειώνει με… cancel η περίοδος χάριτος της Blake Lively; Η ηθοποιός βλέπει την εικόνα της cool celebrity που έχει χτίσει να καταστρέφεται με αφορμή τις διαμάχες και το δράμα που προέκυψε γύρω από τη νέα της ταινία για την ενδοοικογενειακή βία, It Ends With Us (“Τελειώνει με εμάς”).

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Ίσως όταν προωθείς τη νέα σου ταινία με επίκεντρο την ενδοοικογενειακή βία, είναι καλύτερο να μιλάς περισσότερο για αυτό και λιγότερο για φρου φρου κι αρώματα (σχεδόν κυριολεκτικά μιλώντας).

Η κουλτούρα του cancel χτύπησε την πόρτα της Blake Lively κι εκείνη την άνοιξε διάπλατα · και μάλλον ερήμην της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπλέικ Λάιβλι: Στην πρεμιέρα του It Ends with Us με το iconic Versace φόρεμα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς12.09.2018

Κανείς μας δεν το είδε να έρχεται. Τα τελευταία χρόνια, απέπνεε την αύρα μιας απόλυτα cool ηθοποιού, συζύγου (το ήμισυ του αγαπημένου ζευγαριού στο Χόλιγουντ), μητέρας, ενός ασυναγώνιστου fashion icon, μιας celebrity που δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να αυτοσαρκαστεί.

Ωστόσο, ένας ορμητικός χείμαρρος προβληματικότητας καταπλάκωσε όλα τα παραπάνω, με την Blake να μας δείχνει μια εντελώς άλλη εικόνα του εαυτού της. Που δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει.

Μάλλον τελειώνει με… αυτήν την ταινία η λάμψη της Blake

Το τελευταίο διάστημα ένα πέπλο αρνητικότητας έχει επισκιάσει την προωθητική περιοδεία της ταινίας “It Ends With Us”, της κινηματογραφικής μεταφοράς του πασίγνωστου best-seller της Colleen Hoover, που κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 29 Αυγούστου.

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα, η Blake Lively βρίσκεται αντιμέτωπη με βροχή αρνητικών σχολιών σχετικά με την αμφιλεγόμενη στάση της στις συνεντεύξεις που έχει δώσει μέχρι τώρα σχετικά με την ταινία.

Η ταινία διηγείται την ιστορία μιας κοπέλας η οποία παγιδεύεται στον φαύλο κύκλο του διαγενεακού τραύματος. Θρηνόντας τον χαμό του κακοποιητικού πατέρα της, η Lily γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Πολύ σύντομα το παραμύθι σαπίζει και ο Ryle δείχνει τα πραγματικά του χρώματα: αυτά του κακοποιητή. H Lily βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δαίμονα των παιδικών της χρόνων, μόνο που τώρα είναι παντρεμένη, με εκείνον και πιόνι στο χειριστικό του παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, η ταινία δείχνει το πως καταφέρνει να αποδράσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Δεν το λες και ανάλαφρο.

Ούτε η ίδια δεν έχει καταλάβει τι ταινία προωθεί

Η συνολική συμπεριφορά της δίνει την εντύπωση πως προωθεί μια ευχάριστη και λουλουδένια rom com, την στιγμή που θα έπρεπε να αδράζει την ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των επιζώντων αλλά και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, με κάθε συνέντευξη που δίνει να γίνεται αντικείμενο αρνητικής συζήτησης, με κεντρικό θέμα το θράσος και την εμφανή έπαρση που παρουσιάζει.

Με κάθε αφορμή, κάθε απάντηση ήταν κομμένη και ραμμένη να χωρέσει μόνο τον εαυτό της. Ατελείωτες συνεντεύξεις να μιλάει αποκλειστικά και μόνο για το πως βίωσε η ίδια την ταινία, για τα ρούχα που φόρεσε (σε περίπτωση που δεν το εμπεδώσατε τα περισσότερα ήταν από την ντουλάπα της), τα προϊόντα από την δική της σειρά περιποίησης μαλλιών, για τις ξεκαρδιστικές στιγμές που μοιράζεται με τον σύζυγό της Ryan Reynolds (ο οποίος κάπως δια μαγείας εμπλέκεται στην ταινία, χωρίς να συμμετέχει). Γενικότερα, όλα γύρω της γυρίζουν.

Για να πάρει, έστω λίγο χρόνο να μιλήσει για τις γυναίκες που συνεχίζουν να βρίσκονται έρμαια κακοποιητικών συντρόφων… ούτε λόγος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας προτρέπει να πάρουμε τις φίλες μας, να φορέσουμε τα όμορφα φλοράλ μας και να περάσουμε όμορφα στο σινεμά, παρακολουθώντας τη νέα της ταινία. Από delulu, έχουμε φάει με το κουταλάκι, αλλά σε τέτοιο βαθμό δεν έχω ξαναδεί.

@itendswithusmovie 𝚐𝚛𝚊𝚋 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚜. 𝚠𝚎𝚊𝚛 𝚢𝚘𝚞𝚛 𝚏𝚕𝚘𝚛𝚊𝚕𝚜. #ItEndsWithUsMovie ♬ original sound – It Ends With Us

Το feud με τον Justin Baldoni

Ο Justin Baldoni (οι OG τον θυμάστε από το Jane the Virgin), εκτός από χρέη σκηνοθέτη που ανέλαβε, ενσαρκώνει και τον κακοποιητή του βιβλίου, Ryle.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Baldoni εμφανιζόταν και φωτογραφιζόταν χωριστά από το υπόλοιπο καστ ηθοποιών στις επίσημες πρεμιέρες της ταινίας. Μέχρι τώρα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία από τις καθιερωμένες ομαδικές συνεντεύξεις. Όλα αυτά, προφανώς, πυροδότησαν τις φήμες για το feud ανάμεσα σε εκείνον και την Lively, οι οποίες ολοένα και φούντωναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑColleen Hoover: 5+1 βιβλία της συγγραφέως-φαινόμενο που πρέπει να διαβάσετε12.09.2018

Ο Baldoni μάλιστα, ερωτηθείς για το αν θα σκηνοθετήσει και το sequel της ταινίας, απάντησε πως δε νομίζει πως θα συνεχίσει και πως πιστεύει ότι η Lively είναι έτοιμη να βρεθεί στη θέση του σκηνοθέτη. Ναι… μας έπεισες Justin.

Αν ρίξεις μια προσεκτική ματιά στις δηλώσεις του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, κατά τη διάρκεια του press tour θα καταλάβεις πως παρόλο που πρωταγωνιστούν στην ίδια ταινία, εκείνος και η Blake φαίνεται πως την προωθούν εντελώς διαφορετικά.

Παράλληλα, πλήθος λογαριασμών στο TikTok σχολιάζουν το φλέγον ζήτημα, κάνοντας «ανασκαφές» τόσο σε τωρινές, όσο και παλιότερες δηλώσεις της Blake που αποδεικνύουν πως κάτι υπέβοσκε πάντα.

@lesliee.mg both actors did a great job in their roles. But the difference in their press tour spoke very loud about their views on the movies real issue. #itendswithus #iewupresstour ♬ take a moment to breathe. – normal the kid

Για παράδειγμα, στην ερώτηση «Πώς θα προτείνατε να σας προσεγγίσουν τα άτομα που θέλουν να σας μιλήσουν για θέματα ενδοοικογενειακής βίας» με αφορμή την ταινία, η Lively απάντησε σαρκαστικά, «Να ζητήσουν την διεύθυνσή μου, τον αριθμό του τηλεφώνου μου, την τοποθεσία μου…», χωρίς να δώσει καμία βάση στην ουσία της ερώτησης.

@cinemashub Blake Lively in her JLo era ✨ #blakelively #itendswithus #justinbaldoni #hollywood #interview #movie #fyp #foryou ♬ original sound – Cinema Hub

Διαφημιστικό τέχνασμα ή λυπηρή πραγματικότητα;

Οι αρχικές φήμες ήθελαν την απομάκρυνση του Justin Baldoni να είναι επιτηδευμένη, αφενός για να αποφευχθεί η τυχόν ρομαντικοποιήση της τοξικής σχέσης των πρωταγωνιστών εκτός ταινίας (δεν έχουν δει και λίγα τα μάτια μας), αφετέρου για να δημιουργηθεί δραματικός ντόρος που θα αυξήσει τα εισιτήρια. Τα γνωστά.

Ωστόσο με την πάροδο των συνεντεύξεων, καταλάβαμε πως το πρώτο σενάριο απορρίπτεται και πως κάτι βαθύτερο έχει προκαλέσει ρίξη μεταξύ ηθοποιών, συγγραφέα και σκηνοθέτη.

Όπως καταλαβαίνουμε, αυτό το κάτι βαθύτερο έχει να κάνει με τον βαθμό με τον οποίο η Blake επενέβη στην ταινία. Όπως αποκάλυψε η ίδια (δίνοντας πάτημα στους haters) δεν συμμετέχει πια σε ταινίες, στις οποίες δεν είναι παραγωγός, καθώς δεν μπορεί να χωρέσει στα μέτρα και τις επιταγές άλλων. Τόσο στη δουλειά του σκηνοθέτη, του ενδυματολόγου, ακόμα και του σεναριογράφου, χωρίς μάλιστα η ίδια η σεναριογράφος να το ξέρει.

Όπως και να έχει η κατάσταση, η Blake Lively έπεσε στον λάκκο του cancel, από τον οποίο δύσκολα θα βγει. Βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα του ίντερνετ και αν με ρωτάτε όχι αδίκως. Ειδικά εν έτει 2024, το να έχεις την ευκαιρία μέσα από τη δουλειά σου, η οποία τυγχάνει να παρακολουθείται από εκατομμύρια κόσμο, να μπορείς να αναδείξεις ένα τόσο μείζον θέμα, να επηρεάσεις τέτοιες γυναίκες και να σταθείς στο πλευρό τους, είναι μεγάλη υπόθεση. Και μόλις η Blake Lively την πέταξε στα σκουπίδια για λίγο περισσότερο χρόνο στο ουτοπικό συννεφάκι της.

Περισσότερα από Cine News