MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί εισβάλουν τα ψάρια της Ερυθράς Θάλασσας στη Μεσόγειο;

Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η μέση θερμοκρασία της θάλασσας της Μεσογείου. Νέο ρεκόρ τον Αύγουστο.

@unsplash
Monopoli Team

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μέση ημερήσια θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείουστα μέσα Αυγούστου φθάνοντας τους 28,9 βαθμούς Κελσίου και ξεπερνώντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε το βασικό κέντρο θαλασσίων ερευνών της Ισπανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡεκόρ ζέστης στην Ελλάδα – Όλο και πιο πιθανό το 2024 να γίνει η πιο ζεστή χρονιά στα παγκόσμια χρονικά12.09.2018

Σύμφωνα με το climatebook.gr οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της λεκάνης της Μεσογείου.

Η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας σε αυτές τις περιοχές κυμαίνεται από 29°C – 31°C, ενώ οι αποκλίσεις από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ξεπερνούν τοπικά τους 5°C στην Αδριατική θάλασσα και τους 2-4°C στα νοτιοανατολικά. Επιπλέον, υψηλές τιμές της θερμοκρασίας της θάλασσας παρατηρούνται και στο Ιόνιο πέλαγος με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά και τους 29°C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νησιά του Ειρηνικού κινδυνεύουν να αφανιστούν από την κλιματική αλλαγή12.09.2018

Ξενικά είδη από την Ερυθρά θάλασσα εισβάλλουν στην Μεσόγειο

Μία από τις βασικές συνέπειες της αύξησης της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας της Μεσογείου είναι η είσοδος ξενικών ειδών από την Ερυθρά Θάλασσα διαταράσσοντας και επηρεάζοντας ουσιαστικά όλο το οικοσύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα