MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ Σ/Κ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 8 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου

Οι «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη κάνουν στάση στο Θέατρο Ορέστης Μακρής στη Χαλκίδα, ενώ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ορέστεια» του στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα. Εδώ θα βρείτε όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ένα πλήθος καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. *Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου , Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα , Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης | Σολίστ Μαρίνα Σάττι.
Παρασκευή 23/8 και Σάββατο 24/8 στις 21:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. Τηλ: 27530-22026, 27530-22096

Focus Group & Resistance in a Time of Peace: Έργα σύγχρονων δημιουργών στο Theatre Of The No

To Theatre Of The No, το αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει σε μια μοναδική παράσταση δύο σύγχρονα έργα, τα «Focus Group» του Marco di Stefano και «Resistance in a Time of Peace» του Jibbe Willems, σε διαδοχική προβολή. Υπό τη σκηνοθεσία της Χαράς Λιανού, τα έργα εξερευνούν καίρια ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας, προσκαλώντας το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης. Η παράσταση ξεκινά με το «Resistance in a Time of Peace» (Αντίσταση σε καιρό ειρήνης), ένα έργο που εξετάζει την έννοια της αντίστασης σε μια εποχή που φαινομενικά είναι ειρηνική, αλλά κρύβει προκλήσεις και ηθικά διλήμματα. Το δεύτερο μέρος της παράστασης φιλοξενεί το «Focus Group» (Ομάδα Εστίασης), ένα επίκαιρο και προκλητικό δράμα, με στοιχεία σκοτεινού χιούμορ, που διερευνά τη σύγχρονη σχέση μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών και καταναλωτών. *Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Αδρακτάς, Μιχάλης Θεοδωράκης, Ανέστης Ισχνόπουλος, Αναστασία Μπουγιάκα, Γιώργος Χατζηκυριάκος
Παραστάσεις: Από τις 9 Αυγούστου έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Παρασκευή έως Δευτέρα στις 20.00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Theatre Of The No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στην Καβάλα

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη και δάσκαλο Θεόδωρο Τερζόπουλο και παρουσιάζει την τριλογία «Ορέστεια». Tο 458 π.Χ., σε μια εποχή βίαιων κοινωνικών και πολιτικών ανατροπών, o Αισχύλος παρουσιάζει στη γιορτή των Διονυσίων την Ορέστεια (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες), τη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος και το τελευταίο σωζόμενο έργο του, που συνέταξε δύο μόλις χρόνια πριν από τον θάνατό του, αντανακλώντας πολλές από τις ραγδαίες μεταβολές της εποχής του. Κεντρικός άξονας της τριλογίας είναι το τραγικό βραχυκύκλωμα του Ορέστη που διαχέεται σε όλα τα πρόσωπα του δράματος και στον χορό μέσα από διαδοχικά στάδια: από την αποσταθεροποίηση στο αδιέξοδο, στην τρέλα. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύεται η Αθηνά στο τρίτο μέρος της τριλογίας, για να θεσμοθετήσει τη δημοκρατία με τη βία, μέσω μιας αμφιλεγόμενης σύναψης ειρήνης.
Σάββατο 24/8, 20:30
Εισιτήρια: 10 – 20€. Προπώληση: ticketservices.gr
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων, Καβάλα

Θάλασσα και ο Γέρος: Μια διασκευή πάνω στο έργο του Χέμινγουεϊ στη Χαλκίδα

Βασισμένο στο εμβληματικό έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Ο γέρος και η θάλασσα», η Μαρλέν Καμίνκσι παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση «Η Θάλασσα και ο Γέρος», με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη και απέραντη θάλασσα. Την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο ο ήρωας κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον… Η παράσταση κάνει στάση το Σάββατο 27/7 στη Νέα Μάκρη, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου, Evelyn Assouad.
Σάββατο 24/8, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Ορέστης Μακρής, Πάρκο Λαού, Χαλκίδα – Εύβοια

Όρνιθες, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στη Χαλκίδα

Ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και παρουσιάζει σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
Κυριακή 25/8, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Ορέστης Μακρής, Πάρκο Λαού, Χαλκίδα – Εύβοια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 18 παραστάσεις που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα της χώρας12.09.2018

Μουσική

The Tiger Lillies στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

Οι Tiger Lillies για πρώτη φορά στην Πρέβεζα. Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη δύο φορές με Olivier Βρετανική cult cabaret και alternative-rock μπάντα, μετά από πολλά χρόνια περιοδειών ανά τον κόσμο με συγκεκριμένα project, έρχεται και στο μαγικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Αρχαίας Νικόπολης, στις 24 Αυγούστου 2024 και ώρα 09.00μμ.  Στις αποσκευές τους με τίτλο «Rembetiko»,  θα έχουν πολλή μουσική με επιρροές από το ρεμπέτικο και την «Σμυρνέϊκη» μουσική, που αποτέλεσαν και την βάση του δίσκου τους με τίτλο «Lemonaki» του 2020.
Σάββατο 24/8, 21:00
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: more.com
Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, Πρέβεζα

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στη Χαλκίδα

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού επί σκηνής και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τη μαγική του φωνή θα μας παρασύρει ξανά στις δικές του μελωδίες και στις τεράστιες επιτυχίες του. Θρυλικές συνεργασίες και αξέχαστα τραγούδια χαραγμένα στην καρδιά μας, θα πάρουν μορφή σε μια βραδιά και θα μας ταξιδέψουν στο δικό του μοναδικό κόσμο.
Σάββατο 24/8, 21:30
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: More.com
Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας, Λεωφ. Χαϊνά 88, Χαλκίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Πού θα συναντήσουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες τον Άυγουστο και τον Σεπτέμβριο;12.09.2018

Εκθέσεις

Η εσωτερική πλευρά του ανέμου: Εικαστική έκθεση στο Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου του Πύργου Κύμης

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Κύμης και την Καιρός Πολιτισμού ΑΜΚΕ διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Η εσωτερική πλευρά του ανέμου» στο Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου. Η θεματική της έκθεσης περιστρέφεται γύρω από τη χειρωναξία, δίνοντας έμφαση στην υλικότητα και στο χειροποίητο αντικείμενο. Συμμετέχουν 42 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες με 95 έργα, τα οποία συνομιλούν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κτιρίου και τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του λαϊκού καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Σωτήρη Χρυσανθόπουλου.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουλίου – 25 Αυγούστου 2024
Ώρες επίσκεψης: Πέμπτη ως Κυριακή 18:00 – 21:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου, Πύργος Κύμης.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις