MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Βόλτα στο καλοκαιρινό Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ

Ανακαλύπτουμε μαζί κρυμμένα διαμαντάκια, ξαναθυμόμαστε κλασσικά στέκια και τρώμε σε κάποια από τα αγαπημένα μας μαγαζιά στο Κουκάκι!

Μαριαλενα Μάλλιου | 24.08.2024

Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά και καθώς είμαστε, πλέον, στο προτελευταίο του Σαββατοκύριακο, όσοι λείπαμε, έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα και να μπαίνουμε σιγά-σιγά στην καθημερινότητά μας. Αυτό, φυσικά, δεν αποκλείει κάποιες εξόδους δροσιάς, με καλοκαιρινό αέρα και ανάλαφρη διάθεση.

Η Αθήνα, έτσι κι αλλιώς, είναι μια πόλη που τα συνδυάζει όλα. Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε μια βόλτα σε μια από τις πιο καλοκαιρινές περιοχές της Αθήνας, το Κουκάκι. Ανακαλύπτουμε μαζί κρυμμένα διαμαντάκια, ξαναθυμόμαστε κλασσικά στέκια και τρώμε σε κάποια από τα αγαπημένα μας μαγαζιά.

Για πρωινό στο Morning Bar

Αν είσαι φίλος του πρωινού, το Morning Bar είναι το spot για εσένα. Μιλάμε για ακριβώς αυτό το breakfast oriented μαγαζί, που κάθε λάτρης του πρωινού -ναι, ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ- θα έκανε στέκι. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, όταν θέλουμε ένα ήσυχο μέρος με νόστιμο πρωινό. Το ακόμα καλύτερο -τουλάχιστον για εμένα- είναι πως στο μαγαζί βρίσκουμε μία μεγάλη ποικιλία από ζύμες (από πίτες μέχρι rolls) και άλλες αγαπημένες επιλογές πρωινού. Τέλος, ο self service χαρακτήρας του μαγαζιού σε κάνει να νιώθεις απευθείας σαν στο σπίτι σου και μπλεντάρει τέλεια με το οικογενειακό κλίμα του μαγαζιού.
Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Αθήνα 11741

Για καφέ και brunch στο Hippy Hippo
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hippyhippo (@hippyhippo_athens)

Ένα από τα πιο πολύχρωμα μαγαζιά στην Αθήνα, το Hippy Hippo έχει έναν pop αέρα, ιδιαίτερο στυλ και φανταστικό brunch και σίγουρα είναι ένα από τα must visit μαγαζιά, που συναντάμε σήμερα στο Κουκάκι. Και μιας και μιλήσαμε για brunch, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα mini pancakes (με 3 διαφορετικά dips) τα οποία θα βρείτε στον κατάλογο του μαγαζιού και, αν είστε φίλοι του brunch, θα λατρέψετε.
Διεύθυνση: Αναστασίου Ζίννη 37, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2114183649

Για δουλειά ή διάβασμα στο This is Loco

Για το This is Loco έχουμε ξαναμιλήσει και -ίσως- περισσότερες από μία φορές, αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Κουκάκι και να μην του κάνουμε -έστω- ένα honorable mention. Γεμάτο φως, φυτά και έναν παρεΐστικο αέρα το This is Loco το αγαπάμε τόσο για το brunch και το lunch του, αλλά, κυρίως, ως ένα από τα καλύτερα work/study spots της πόλης. Η ηρεμία του μαγαζιού, σε συνδυασμό με την μίνιμαλ αισθητική του και τον κατάλληλο για διάβασμα, πάνω όροφό του, το καθιστούν ένα από τα καλύτερα σημεία, στα οποία μπορείς να διαβάσεις ή να δουλέψεις με ησυχία και συγκέντρωση.
Διεύθυνση: Φαλήρου 47, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 2109245654

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε για ποτό στην αυγουστιάτικη Αθήνα;12.09.2018

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Kinono
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KINONÓ (@kinonobar)

Και περνάμε σε ένα all day μαγαζί και το Kinono, που είναι έτοιμο να μας φιλοξενήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε έναν πανέμορφο χώρο γεμάτο φυτά και παρεΐστικα vibes. Είτε είστε σε διάθεση για καφέ, είτε για κάποιο σνακ, αλλά κυρίως, αν είστε σε διάθεση για ποτό ή cocktail, to Kinono είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Χαλαρό, στυλάτο και δροσερό -αν δεν είναι ήδη- θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας στέκια στην Αθήνα.
Διεύθυνση: Φαλήρου 48, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 2114086826

Για φανταστικό burger στο Sam Burgers

Ίσως το αγαπημένο μου burger στην Αθήνα το έχω φάει στον Sam και στο Sam Burgers, ένα από τα πιο φιλόξενα μαγαζιά της πόλης, με αισθητική αμερικανικού vintage diner. Προσεγμένο στη λεπτομέρεια, με έντονες αναφορές στην pop κουλτούρα και αυθεντικές, αμερικάνικες συνταγές burger, το Sam Burgers, δεν θα μπορούσε, παρά να είναι ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά όλων των burger lovers. Αν επισκεφθείτε το μαγαζί, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το Sam Burger (το signature burger του μαγαζιού) και θα μας θυμηθείτε!
Διεύθυνση: Δημητρακοπούλου 82, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2109228999

Για τα πιο ιδιαίτερα κρουασάν στο Fika

Έχοντας ανοίξει εδώ και κάποια χρόνια, το Fika είναι, πλέον, γνωστό για τα ιδιαίτερα κρουασάν του, τα πεντανόστιμα γλυκά του και την σκανδιναβική αισθητική του. Έχοντας αναδειχθεί, λοιπόν, σε σημαντικό meeting spot της περιοχής, δεν γινόταν να μην το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Και -μιας και είμαστε του φαγητού- ας παράσουμε στα κρουασάν! Κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις κρουασάν που έχουμε δοκιμάσει, τις έχουμε δοκιμάσει στο Fika, με το pancake coissant με maple syrup, μπέικον, τυρί κρέμα και μούρα, αλλά και το κρουασάν καλτσούνι, με μυζήθρα, μέλι και σύκα, να μας έχουν μείνει αξέχαστα.
Διεύθυνση: Βούρβαχη 6, Αθήνα 11743
Τηλέφωνο: 2109226010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγωτό με ανθότυρο ή παγωτό μουστάρδα; Βρήκαμε τα πιο ιδιαίτερα παγωτά της Αθήνας12.09.2018

Για κρασί με φίλους στο BOBO Winebar

Φυσικά, δεν θα γινόταν να μην έχουμε την πρότασή μας και για τους fans του καλού κρασιού. Στο BOBO Winebar, όλοι οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν, με περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού από Ελλάδα και εξωτερικό και όλα αυτά σε μία comfort ατμόσφαιρα, με elegant πινελιές και πολύ καλό φαγητό. Ένα ιδανικό spot, τόσο για απογευματινές, όσο και για βραδινές εξόδους.
Διεύθυνση: Αναστασίου Ζίννη 36, Αθήνα 11741
Τηλέφωνο: 2109244244

Για τα πιο καλοκαιρινά spritz στο Drupes Spritzeria
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drupes Spritzeria (@drupes.spritzeria)

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα άκρως καλοκαιρινό spot και το Drupes Spritzeria, το απόλυτο μέρος για να απολαύσεις το spritz σου (δηλαδή το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό) στο Κουκάκι. Ένα φανταστικό μαγαζί, κατάλληλο για απογευματινές παρεΐστικες εξόδους, για όσους θέλουν να νιώσουν καλοκαίρι στην πόλη. Το μόνο “δυσάρεστο” είναι πως το μαγαζί “επιστρέφει” από διακοπές 2 Σεπτεμρβίου, αλλά -ας μην τρελαινόμαστε- μία βδομάδα έμεινε σχεδόν. Έτσι κι αλλιώς, ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα είναι ακόμα καλοκαίρι.
Διεύθυνση: Ζήτρου 20, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 6970300404

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω