MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς θ’ απαλλαγείς από τα περιστέρια στο μπαλκόνι σου;

Τα περιστέρια στο μπαλκόνι μπορούν να γίνουν ενοχλητικά, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τα αποθαρρύνεις και να τα απομακρύνεις. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να τα διώξεις χωρίς να τα βλάψεις.

Mykyta Martynenko/unsplash
Monopoli Team

1. Κάλυψη Επιφανειών με Δίχτυα

Τοποθέτησε δίχτυα γύρω από το μπαλκόνι ή στις περιοχές όπου τα περιστέρια συνηθίζουν να κάθονται. Τα δίχτυα θα τα εμποδίσουν να προσγειωθούν.

2. Χρήση Ταινίας Αλουμινίου ή Λαμπερών Αντικειμένων

Τα περιστέρια δεν αγαπούν τις ανακλάσεις και τα λαμπερά αντικείμενα. Κρέμασε ταινίες αλουμινίου ή CD στο μπαλκόνι σου, ώστε να δημιουργείς ανακλάσεις που θα τα απωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου12.09.2018

3. Συστήματα Αιχμών 

Οι αιχμές που τοποθετούνται στα σημεία όπου κάθονται τα περιστέρια, τα αποτρέπουν από το να προσγειώνονται εκεί. Αυτές οι αιχμές είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μην βλάπτουν τα πουλιά, αλλά να τα αποθαρρύνουν από το να κάθονται.

4. Χρήση Ψεύτικων Αρπακτικών Πουλιών

Μπορείς να τοποθετήσεις στο μπαλκόνι σου ψεύτικα αρπακτικά πουλιά, όπως γεράκια ή κουκουβάγιες. Τα περιστέρια συχνά αποφεύγουν περιοχές όπου πιστεύουν ότι υπάρχουν αρπακτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσο συχνά πρέπει να αλλάζω πετσέτες, σεντόνια και ριχτάρι στον καναπέ12.09.2018

5. Συστήματα Υπερήχων

Υπάρχουν συσκευές που εκπέμπουν υπερήχους τους οποίους τα περιστέρια βρίσκουν ενοχλητικούς. Αυτές οι συσκευές είναι συνήθως αποτελεσματικές και δεν προκαλούν ενόχληση στους ανθρώπους.

6. Αφαίρεση Πηγών Τροφής και Νερού

Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει φαγητό ή νερό στο μπαλκόνι σου που θα μπορούσε να προσελκύσει τα περιστέρια. Επίσης, καθάρισε τακτικά το χώρο από υπολείμματα.

@Wahyu Setiawan/unsplash

7. Τακτικός Καθαρισμός

Καθάριζε συχνά το μπαλκόνι από περιττώματα και φωλιές. Όσο λιγότερο άνετο είναι το περιβάλλον, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να επιστρέψουν.

8. Φυτά που Απωθούν τα Πουλιά

Ορισμένα φυτά όπως η λεβάντα και ο δυόσμος μπορεί να αποθαρρύνουν τα περιστέρια λόγω της έντονης μυρωδιάς τους.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μεθόδους που δεν βλάπτουν τα πουλιά, αλλά τα αποθαρρύνουν από το να παραμένουν στο χώρο σου. Συνδυάζοντας περισσότερες από μία από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην Αθήνα αλλά… σε νησί: 5 “διαμαντάκια” για φαγητό και ποτό σε νησιώτικη ατμόσφαιρα12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life