MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

IRIS: Λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους επαγγελματίες – Οι μισοί έχουν εγκαταστήσει το σύστημα

Οσοι δεν συνδεθούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

| Photo by David Dvořáček on Unsplash
Monopoli Team

Σε νέα αποστολή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων αναμένεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να υπενθυμίσει σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ότι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Λιγότεροι από 400.000 επαγγελματίες έχουν συνδεθεί

Παρά το γεγονός ότι στις αρχές Αυγούστου η ΑΑΔΕ είχε προχωρήσει στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε περισσότερους από 294.000 επαγγελματίες υπενθυμίζοντας τους ότι θα πρέπει να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με το IRIS, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΔΙΑΣ δεν εκπέμπουν αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι την Παρασκευή 22 Αυγούστου, μόλις 393.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είχαν προχωρήσει στην παραπάνω διαδικασία, σχεδόν το 50% των υπόχρεων να εγγραφούν (περίπου 800.000).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιοι είναι οι πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα;12.09.2018

Τις τελευταίες 30 ημέρες (πριν την αποστολή του πρώτου e-mail από την ΑΑΔΕ στις 8 Αυγούστου) ο ημερήσιος ρυθμός εγγραφής έφτανε στους 427 επαγγελματίες. Το διάστημα 8 με 22 Αυγούστου (μετά την αποστολή των μηνυμάτων της ΑΑΔΕ) ο μέσος ημερήσιος ρυθμός εγγραφής χρηστών στο IRIS P2B πενταπλασιάστηκε φτάνοντας τις 2.173 εγγραφές.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 22 Αυγούστου η χρήση IRIS από επαγγελματίες δεκαπλασιάστηκε με περίπου 300.000 συναλλαγές (290.931) ενώ το ποσό που διακινήθηκε μέσα από το IRIS (για όλα τα προϊόντα) στο ίδιο διάστημα αγγίζει τα 3,37 δισεκ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα