MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Καραλής: Είμαι ο πρώτος μαύρος άλτης που ξεπέρασε τα έξι μέτρα – Μην παρατάτε ποτέ τα όνειρά σας

«Μου είπαν ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ. Τώρα, είμαι ο πρώτος μαύρος αθλητής που έχει περάσει τα έξι μέτρα» είπε ο Εμμανουήλ Καραλής μετά το πανελλήνιο ρεκόρ, αποστομώνοντας εκείνους που τον είχαν αμφισβητήσει.

Monopoli Team

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας και ο 29ος αθλητής όλων των εποχών που ξεπέρασε τα 6 μέτρα στο άλμα επί κοντώ, γράφοντας ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό και στον παγκόσμιο στίβο.

Ο μεγάλος Έλληνας αθλητής κατέλαβε με αυτή του την επίδοση την τρίτη θέση στο Diamond League στη Σιλέσια της Πολωνίας, με τον Σουηδό Μόντο Ντουπλάντις να σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ και να κατακτά την πρώτη θέση.

Μετά την τεράστια επιτυχία του και το πανελλήνιο ρεκόρ, ο Εμμανουήλ Καραλής μοιράστηκε τις σκέψεις του στα social media, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που τον αμφισβήτησαν στην πορεία του. Υπενθυμίζουμε ότι το 2019, ο αθλητής είχε καταθέσει στον ΣΕΓΑΣ καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά κατά του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

«Μου είπαν ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ. Τώρα, είμαι ο πρώτος μαύρος αθλητής που έχει περάσει τα έξι μέτρα! Μην παρατάτε ποτέ τα όνειρά σας», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λίγες εβδομάδες πριν, ο Εμμανουήλ Καραλής μάς είχε κάνει για ακόμη μια φορά περήφανους, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Με αφορμή αυτή του νίκη, ο πατέρας του Χάρης Καραλής, είχε μιλήσει επίσης για τα εμπόδια που αντιμετώπισε ο αθλητής στην πορεία του. «Παιδί μου κερδίσαμε! Το μετάλλιο αυτό ανήκει στην οικογένεια μας! Είναι η δίκη μας ΝΙΚΗ! Δώσαμε μάχες και τις κερδίσαμε! Νικήσαμε τους φόβους μας, παλέψαμε με δαίμονες, νικήσαμε τον ρατσισμό και την άβυσσο που παραλίγο να μας καταπιεί! Και ΝΑΙ βγήκαμε ΝΙΚΗΤΕΣ! Γιε μου υπάρχει και καλύτερος κόσμος και ανήκεις σε αυτόν!» είχε γράψει, δίνοντας το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Περισσότερα από Επίκαιρα