MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νομοσχέδιο των Ταλιμπάν απαγορεύει στις γυναίκες να τραγουδήσουν και να διαβάσουν δυνατά

Το νομοσχέδιο των Ταλιμπάν προσθέσει μια σειρά απαγορεύσεων για τις γυναίκες και τους άντρες στο Αφγανιστάν, στους ήδη αφόρητους περιορισμούς.

Photo by Brett Jordan on Unsplash
Photo by Brett Jordan on Unsplash
Monopoli Team

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν θα συνεχίζουν να ζουν με ακόμα περισσότερους περιορισμούς, μετά την ψήφιση νέου νόμου από τους Ταλιμπάν, όπως αυτός δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Αναφορικά με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να τραγουδούν, να απαγγέλουν ή να διαβάζουν δυνατά δημόσια.

Επιπλέον, οι Ταλιμπάν όρισαν μια ακόμη πιο αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, με τις γυναίκες πλέον να έχουν καλυμμένο το πρόσωπο και το σώμα τους όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Απαγορεύεται, επίσης, να κοιτάζουν άντρες με τους οποίους δεν έχουν σχέση εξ αίματος ή γάμου και το αντίστροφο.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες, καθώς τους απαγορεύεται να ξυρίζουν τις γενειάδες τους, να παραλείπουν τις προσευχές και τις νηστείες, όπως και να το έχουν μουσική στο αυτοκίνητο.

Ποιες θα είναι οι ποινές

Φυσικά, το να μην ακολουθούν οι Αφγανοί το νομοσχέδιο των Ταλιμπάν, θα συνοδεύεται από ποινές. Όπως υπογράμμισε το αφγανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, θα γίνονται πρώτα «συστάσεις, προειδοποιήσεις για ιερή τιμωρία και προφορικές απειλές» και θα καταλήγουν στην «κατάσχεση περιουσίας, κράτηση από μία ώρα ως τρεις ημέρες σε φυλακές και όποια άλλη τιμωρία κρίνεται προσήκουσα».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι σημαίνει η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή;12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα