MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα (26-30/8)

Προβολές, μουσική, θέατρο με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 26 έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Προβολή των ταινιών Barbie και Inside, από το 7ο Stroggylo Open Air Film Festival 2024

Inside

Σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο του 7ου «Stroggylo Open Air Film Festival 2024», θα προβληθούν δυο από τις τελευταίες ταινίες του φεστιβάλ. Δευτέρα (26/8), ο Γουίλεμ Νταφόε στο Inside, υποδύεται τον Nemo, έναν διαρρήκτη έργων τέχνης που εξειδικεύεται σε ακριβές και σπάνιες συλλογές. Κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ένα πολυτελές ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, ο Nemo παγιδεύεται όταν το σύστημα ασφαλείας της κατοικίας κλείνει ερμητικά όλες τις εξόδους. Εγκλωβισμένος μέσα στο διαμέρισμα, ο Nemo πρέπει να αντιμετωπίσει την απομόνωση, την πείνα, και την ίδια του την ψυχολογική κατάρρευση, καθώς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει και να δραπετεύσει. Την Τρίτη, μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εισπράξεις, η ταινία-φαινόμενο του περσινού καλοκαιριού, η Barbie, θα μας ταξιδέψει στη Barbie Land. Η Barbie αρχίζει να έχει σκέψεις που δεν ταιριάζουν με την τελειότητα του κόσμου της, κάτι που την αναγκάζει να ταξιδέψει στον πραγματικό κόσμο. Εκεί, η Barbie αντιμετωπίζει τις ατέλειες της ανθρώπινης ύπαρξης και έρχεται αντιμέτωπη με την πολύπλοκη πραγματικότητα. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, η Barbie ανακαλύπτει την αληθινή της ταυτότητα και την ουσία του να είσαι γυναίκα.
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Αυγούστου στις 21:00
Αίθριο Στρογγυλού Σχολείου, Άγιος Δημήτριος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞέμεινες τον Αύγουστο στην Αθήνα; 10 + 1 πράγματα που μπορείς να απολαύσεις στην άδεια πόλη12.09.2018

2. Μια βραδιά αφιερωμένη στη Μαρίκα Παπαγκίκα στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μια ξεχωριστή μουσικό-θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024. Η παράσταση επικεντρώνεται στη ζωή της Μαρίκας Παπαγκίκα, μιας εμβληματικής τραγουδίστριας του καφέ-αμάν, που έζησε σε διάφορες πόλεις, όπως η Κως, η Σμύρνη, η Αλεξάνδρεια και τελικά η Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’20. Εκεί, διέδωσε την ελληνική μουσική παράδοση. Το έργο βασίζεται σε κείμενο του Νίκου Σταματιάδη, και η ηρωίδα-ερμηνεύτρια, Κερασία Σαμαρά, τραγουδά τα τραγούδια της Παπαγκίκα, συνοδευόμενη ζωντανά στη σκηνή από το jazz group του Τάκη Μπαρμπέρη.
Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

3. Η Mighty Robot στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Στις 28 Αυγούστου, όπως κάθε εβδομάδα, τα DJ sets στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ υπόσχονται να μεταμορφώσουν τη βραδιά μας. Αυτή τη Τετάρτη, πίσω από τα decks θα βρίσκεται η Mighty Robot, μια ταλαντούχα γραφίστρια και εικονογράφος που από το 2010 εξερευνά τον κόσμο της μουσικής και του διαδικτυακού ραδιοφώνου, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις. Με εμπειρία στο Cannibal Radio από το 2016 και την καλλιτεχνική επιμέλεια του σταθμού από το 2019, η Mighty Robot θα μας ταξιδέψει μουσικά μέσα από electro, hip hop, space disco, funk, synths και breaks από άλλους κόσμους.
Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 20:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη: Sunset DJ Sets με θέα από τη βεράντα του ΚΠΙΣΝ και ελεύθερη είσοδο12.09.2018

4. Η Ιστορία της Αντέλ Ουγκό στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών

Τη Τετάρτη στους Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών θα προβληθεί η ταινία «Η Ιστορία της Αντέλ Ουγκό», στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival. Η ταινία επικεντρώνεται στην εμμονική και τραγική αγάπη της Adèle Hugo για έναν Βρετανό αξιωματικό, τον υπολοχαγό Albert Pinson. Η Adèle ακολουθεί τον Pinson στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, παρά το γεγονός ότι εκείνος δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά της. Η νεαρή γυναίκα παρασύρεται από το πάθος της και αρχίζει να ζει σε έναν φανταστικό κόσμο, γράφοντας συνεχώς γράμματα στον πατέρα της και στον αγαπημένο της, ενώ παράλληλα χάνει σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα. Η ταινία αποτυπώνει την ψυχολογική της κατάρρευση και την απόγνωση που τη συνοδεύει, καθώς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην παραφροσύνη.
Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 21:00
Κήποι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, Διδότου 6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα προβολών του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

5. Ο Θρύλος της Μουλάν, σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Από το Φεστιβάλ Ρεματιάς και στο Ευριπίδειο Θέατρο θα απολαύσουμε τη παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν», μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη. Η Μουλάν είναι μια νέα γυναίκα, η οποία στο πλαίσιο του πολέμου, μεταμφιέζεται σε άνδρα και παίρνει τη θέση του πατέρα της, προκειμένου να πολεμήσει. Μια θεατρική παράσταση που υμνεί τη γυναικεία φύση και την δύναμη της γυναίκας να εναντιώνεται σε παρωχημένες παραδόσεις.
Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

6. Roller skates για όλους στο ΚΠΙΣΝ

Τα πατίνια συνδυάζουν ψυχαγωγία, γυμναστική και μεταφορά, και στο ΚΠΙΣΝ προσφέρονται εισαγωγικά μαθήματα για όλους, μικρούς και μεγάλους. Για αυτό, τη Πέμπτη(29/8) φόρα τα πατίνια σου και ξεκίνα τις βόλτες- μια εμπειρία που σίγουρα θα σου προσφέρει άφθονο γέλιο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό.
Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 19:00
Υπαίθριο Πάρκινγκ Λεωφορείων, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNFCC Green Weekend 2024: Ένα περιβαλλοντικό διήμερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μια σειρά από δωρεάν δράσεις12.09.2018

7. Scarmface, του Johnny O στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς παρουσιάζει τη παράσταση που ξεχώρισε τη προηγούμενη θεατρική σεζόν, το Scarmface. Στη Νέα Υόρκη του 1932, κατά την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, το οργανωμένο έγκλημα και η Μαφία ήταν περιβόητα σε όλο τον κόσμο. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με την υποστήριξη της μητέρας του, εισέρχεται στον κόσμο της Μαφίας με μοναδικό στόχο να γίνει ο αρχηγός της. Ωστόσο, η αλαζονεία του είναι αρκετή για να προκαλέσει την καταστροφή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ξεκινά.  Ο Johnny O, παρουσιάζει μια σατιρική παντομίμα με πρωτότυπο σενάριο, δίνοντας έμφαση στη σωματική κίνηση και την έκφραση, παρά στο λόγο.
Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2024: «Νύχτες αλληλεγγύης» με συναυλίες, παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις12.09.2018

8. Ο Σταύρος Λάντσιας στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ο Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά, αφιερωμένη στη μουσική του Ennio Morricone, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2024. Ο διακεκριμένος Κύπριος μουσικός προσφέρει μια ματιά στο έργο του αγαπημένου του συνθέτη, αναδεικνύοντας με νέες ενορχηστρώσεις τις μελωδίες που έχουν συνοδέψει διάσημες κινηματογραφικές ταινίες, όπως η “Λολίτα” και “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”.
Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21:00
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Παραλία Ελευσίνας (Κανελλοπούλου και Δραγούμη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αισχύλεια 2024: Μισός αιώνας ιστορίας και πολιτισμού στην Ελευσίνα – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων12.09.2018

9. Οι Magic Bus σε ένα tribute στις Τρύπες

Οι Magic Bus ετοιμάζονται να τιμήσουν ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής, τις Τρύπες, με ένα μοναδικό tribute. Με βαθύ σεβασμό στη μουσική τους κληρονομιά, οι Magic Bus θα παρουσιάσουν τις μεγάλες επιτυχίες των Τρύπες, προσφέροντας μια βραδιά γεμάτη ένταση, νοσταλγία και δυνατές κιθάρες. Η συναυλία αυτή θα είναι μια ευκαιρία για τους παλιούς και νέους φίλους της ελληνικής ροκ να ξαναζήσουν τις μαγικές στιγμές που δημιούργησε το συγκρότημα, μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία των Magic Bus(Άγγελος Σιανίδης, Σάκης Μωυσίδης, Γιώργος Βλαχογιάννης, Γιώργος Καραδήμος, Γιάννης Κράιας).
Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 21:00
Πολυχώρος Λιπασμάτων, Μεγάλο Θέατρο Λιπασμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που πρέπει να δεις αυτή την εβδομάδα στην TV12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις