MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δον Κιχώτης, Αίας, Όρνιθες και η νέα επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή: 10 προτάσεις για την εβδομάδα 26-30/08

Οι μεγαλύτερες παραστάσεις του καλοκαιριού συνεχίζουν τις περιοδείες τους στην Αττική, ενώ το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τρία διεθνή συγκροτήματα στην πρωτεύουσα. Όλα όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την εβδομάδα 26-30/08.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Δον Κιχώτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Λαύριο

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες,«Δον Κιχώτης», μεταφέρεται στο θέατρο και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.Παίζουν:Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη
Δευτέρα 26/8 στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 20 – 25 €
Λαύριο – Τεχνολογικό και πολιτιστικό πάρκο

Ο Ηρακλής Μαινόμενος σε θέατρα της Αττικής

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του «Ηρακλής Μαινόμενος», βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά επιστρέφει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπη Γαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.
Τρίτη 27/8 Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Τετάρτη 28/8 Βεάκειο Πειραιά, Πέμπτη 29/8 Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη Βριλήσσια, Παρασκευή 30/8 Κατράκειο Νίκαιας
Τιμές Εισιτηρίων: 20 – 25 €

Αίας του Σοφοκλή στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά επιστρέφει το καλοκαίρι. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Αίαντας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.
Τετάρτη 28/08 στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 15 – 20 €
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Παπάγου, Αττική

Οι Όρνιθες σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη σε θέατρα της Αττικής

Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
Τετ, 28/8 στις 21:00 Αμφιθέατρο Θαν.Βέγγος – Κορυδαλλός, Αττική, Πεμ, 29/8 στις 21:00 Κατράκειο Θέατρο – Νίκαια, Αττική,  Παρ, 30/8 στις 21:00 Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο – Λαύριο, Αττική
Τιμές Εισιτηρίων: 20 – 23 €

Η Θάλασσα και ο Γέρος σε καλοκαιρινή περιοδεία

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ λογοτεχνίας. Η παράσταση παρουσιάζεται από τις θεατρικές παραγωγές Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρλέν Καμίνκσι, με τον Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τετάρτη 28/08 στις 21:30 Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας, Παρασκευή 30/08 στις 21:15 Αμφιθέατρο Αχαρνών Mίκης Θεοδωράκης, Αχαρνές
Τιμές Εισιτηρίων: 10 – 20 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Θάλασσα και ο Γέρος, του Έρνεστ Χέμινγουεϊ από τη Μαρλέν Καμίνκσι σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Τότε, τώρα, πάντα: Η νέα επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Με μια δεκαμελή ορχήστρα, 20 χορευτές επί σκηνής και έναν δυναμικό θίασο έρχεται η νέα επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή, “Τότε, τώρα, πάντα” από την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στο Θέατρο Άλσος.Ο θίασος πρωταγωνιστών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή, ερμηνεύουν κείμενα του ίδιου αλλά και των Μανίνας Ζουμπουλάκη, Βαγγέλη Νάση και Πέπης Ραγκούση.Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Ελένη Καστάνη, ο Κώστας Κόκλας, ο Αντώνης Λουδάρος, η Δήμητρα Ματσούκα, η Ματίνα Νικολάου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Σταμάτης Φασουλής πρωταγωνιστούν στη νέα επιθεώρηση του καλοκαιριού «Τότε, τώρα, πάντα» και σε guest εμφάνιση είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Διάρκεια Παραστάσεων:Από 29 Αυγούστου 2024 έως 28 Σεπτεμβρίου 2024
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30
Τιμές Εισιτηρίων:Vip 80€, Α΄ Ζώνη 60€, Β΄ Ζώνη 45€, Γ΄ Ζώνη 30€, Δ΄ Ζώνη 20€, Π.Ο. Ζώνη 15€
Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤότε, τώρα, πάντα: Η νέα επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος12.09.2018

Μια μέλισσα τον Αύγουστο στο Θέατρο Λαμπέτη

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης που συνεργάζεται μ’ έναν θίασο υπέροχων ηθοποιών που θα χαρίσουν δροσιά στα καλοκαιρινά βράδια μέσα στο κέντρο της πόλης. Παίζουν : Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος,Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου. Η κωμωδία «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο», μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη «πτήση» τόσο στο θέατρο (2004-2005) όσο και στον κινηματογράφο (2007), μας μεταφέρει σε μια απέραντη και απόμερη παραλία. Σε μια ακτή που προσεγγίζεις μόνο με βάρκα! Εκεί καταφθάνει ο Χάρης με τη γυναίκα του τη Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίλντεγκαρντ και την ερωμένη του τη Μαρία που το παίζει κωφή.
Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30/08 στις 21:15
Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 17 Ευρώ, Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών) 15 Ευρώ, Αμεα 10 Ευρώ
Ταράτσα Λαμπέτη-Θερινή Σκηνή Γ. Λεμπέση, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Μια μέλισσα τον Αύγουστο» στο Θέατρο Λαμπέτη12.09.2018

Μουσική

Οι Home Front live στο Temple

Η πηγαία αυθεντικότητα των Καναδών και η άνεση τους να θολώνουν τα όρια μεταξύ indie rock, post punk και vintage new wave τους έχει χαρίσει μια θέση ανάμεσα στα πιο αξιοπρόσεκτα σχήματα της χρονιάς που διανύουμε. Ισορροπώντας ανάμεσα σε μελωδικότητα των χαμηλών συχνοτήτων και σε ορμητικότητα κιθαριστικών new age punk μοτίβων, αποτελούν μια χρυσή τομή μεταξύ των Crass και των New Order, ένα αμάλγαμα των Fucked Up και των Stooges. Μεταφέροντας το γοητευτικά ασταθές αυτό μίγμα επί σκηνής, θα βρίσκονται και στο Temple της Αθήνας τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, για μια πρώτη γνωριμία με το ελληνικό κοινό, που έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε σχέση άγαστου πάθους.
Δευτέρα 26/08 στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 23 €
Temple, Ιάκχου 17, Γκάζι

Οι Benediction στο Arch

Οι Benediction – το φοβερό death metal συγκρότημα που κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και καιρό παραμένει στην κορυφή της extreme metal σκηνής. Η μπάντα ιδρύθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1989 και γρήγορα κέρδισε την αναγνώριση χάρη στον άγριο και σκληρό ήχο του. Γνωστοί για τα βάναυσα riff κιθάρας, τα βροντερά τύμπανα και τα βραχνά φωνητικά, οι Benediction βρήκαν την θέση τους στο death metal.Οι ζωντανές εμφανίσεις των Benediction είναι γνωστές για την υψηλή τους ενέργεια και ηχητική επίθεση που αιχμαλωτίζει το κοινό και αναδεικνύει την μουσική του ικανότητα. Με τα χρόνια έχουν περιοδεύσει εκτενώς ανά τον κόσμο και κέρδισαν μια τεράστια βάση πιστών θαυμαστών που εκτιμούν την συνεισφορά τους στην σκηνή του extreme metal.
Πέμπτη 29/08 στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: 27 €
Arch, Λεωφ. Κωνσταντίνου 111, Αθήνα

Οι BLUES CARGO Live στο Theatre of the No

Το Theatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, φιλοξενεί για 8 μοναδικές εμφανίσεις τους BLUES CARGO.
Η πιο αυθεντική Chicago Blues μπάντα της ελληνικής σκηνής, με 37 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αφοσίωσης στο αγαπημένο τους μουσικό είδος, υπόσχεται να οδηγήσει το κοινό σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι. Οι βραδιές θα είναι γεμάτες από Chicago-Funky-Soul-Blues Standards, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις από τα επιτυχημένα τους άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του πολυσυζητημένου «Delayed Delivery» (2009), το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το «BLUES Magazine», ένα από τα κορυφαία αμερικανικά περιοδικά.
Από 12/7 εως 30/8 κάθε Παρασκευή στις 22.30
Εισιτήρια: 8€
Theatre of the No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα

[relart 4]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις