MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Poor Things: Η καλύτερη ταινία της χρονιάς σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Το βραβείο FIPRESCI για την Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς θα απονεμηθεί στον Γιώργο Λάνθιμο στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.

Monopoli Team

Η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου θα λάβει το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI 2024 για την καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 791 κριτικοί κινηματογράφου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επέλεξαν την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα μετά την 1η Ιουλίου 2023.

Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ ήταν οι ταινίες Do not Expect Too Much from The End of the World του Radu Jade, Evil Does Not Exist του Ryusuke Hamaguchi, All of Us Strangers του Andrew Haigh και The Seed of the Sacred Fig του Mohamad Rasoulof.

Το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI θα απονεμηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο εναρκτήριο γκαλά του 72ου Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Η νικήτρια ταινία θα προβληθεί την ίδια ημέρα – η ώρα προβολής θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Από την ίδρυσή του το 1999, το Μεγάλο Βραβείο FIPRESCI έχει απονεμηθεί σε εξαιρετικούς κινηματογραφιστές, μεταξύ των οποίων οι Maren Ade, Pedro Almodóvar, Paul Thomas Anderson, Alfonso Cuarón, Jean-Luc Godard, Ryusuke Hamaguchi, Michael Haneke, Aki Kaurismäki, Richard Linklater, Terrence Malick, George Miller, Cristian Mungiu και Chloé Zhao.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBugonia: H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες το φθινόπωρο του 202512.09.2018

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος λαμβάνει αυτό το βραβείο από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

To Poor Things έκανε πρεμιέρα το 2023 στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου κέρδισε Χρυσό Λέοντα για την Καλύτερη Ταινία. Το βραβείο αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού η ταινία απέσπασε επίσης δύο Χρυσές Σφαιρών και πέντε BAFTA, καθώς και έντεκα υποψηφιότητες και τέσσερα βραβεία στα Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία ήταν το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έμμα Στόουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBugonia: H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις αίθουσες το φθινόπωρο του 202512.09.2018

Περισσότερα από Cine News