MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Joker, Tim Burton, Αλμοδόβαρ: Οι 10 πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του 81ου Φεστιβάλ Βενετίας

Το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας ανοίγει σήμερα αυλαία κι εμείς βλέπουμε τις 10 πολυαναμενόμενες πρεμιέρες σπουδαίων σκηνοθετών – αναμεσά τους και δύο Ελλήνων.

Φωτεινή Νικολίτσα | 28.08.2024

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι σινεφίλ και όχι μόνο, έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Βενετία για ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως. Η φετινή 81η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βενετίας θα διαρκέσει από τις 28/08 έως τις 07/09 με πολλούς σκηνοθέτες να κάνουν πρεμιέρα, τόσο παλιοί γνώριμοι όσο και πιο φρέσκο αίμα ενώ, δεν θα λείψουν και οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί που σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση -μη ξεχνάμε ότι αναμένουμε την Lady Gaga…

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής θα είναι η ηθοποιός Isabelle Huppert και τα καθιερωμένα Βραβεία για το σύνολο της καριέρας τους θα απονεμηθούν στον Αυστραλό σκηνοθέτη Peter Weir και στην Αμερικανίδα ηθοποιό Sigourney Weaver.

Με μια διόλου γρήγορη ματιά, ακολουθούν οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να μάθουμε και να δούμε -δυστυχώς όχι στην Βενετία αλλά μελλοντικά, στις αίθουσες- από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Beetlejuice Beetlejuice του Tim Burton: Εκτός Διαγωνισμού

Πλοκή: Μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Deetz επιστρέφουν στο σπίτι τους. Η έφηβη κόρη της Lydia, η Astrid, ανακαλύπτει την κάτοψη της πόλης που βρίσκεται στην σοφίτα ενώ, κάποιος καλεί τον Beetlejuice και ανοίγει η πύλη για την Μεταθανάτια Ζωή.

Το sequel του “Beetlejuice”, της επιτυχημένης ταινίας του Tim Burton που κυκλοφόρησε το 1988, θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας και αναμένεται στις αίθουσες πολύ σύντομα, στις 4 Σεπτεμβρίου. Θα επιστρέψουν στους ρόλους τους ο Michael Keaton, η Winona Ryder και η Catherine O’Hara ενώ, στο καστ προστίθενται και ο Justin Theroux, η Monica Bellucci, η Jenna Ortega και ο Willem Dafoe.

The Room Next Door του Pedro Almodóvar: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Η Ingrid και η Martha ήταν πολύ καλές φίλες στα νιάτα τους και συνάδελφοι σε ένα περιοδικό. Έπειτα πήραν διαφορετικούς δρόμους, η Ingrid έγινε συγγραφέας και η Martha πολεμική ανταποκρίτρια. Η ζωή, όμως, θα τις ξαναφέρει μαζί…

Ο Pedro Almodóvar, τρία χρόνια μετά τις “Παράλληλες Μητέρες”, την πιο πρόσφατη μεγάλου μήκους του (πέρσι είχε βγάλει την μικρού μήκους “Strange Way of Life” με τον Ethan Hawke και τον Pedro Pascal, που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες), επιστρέφει με την συγκεκριμένη ταινία, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα “What Are You Going Through” της Sigrid Nunez. Είναι η πρώτη του εξ ολοκλήρου αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία και πρωταγωνιστούν η Tilda Swinton και η Julianne Moore.

Queer του Luca Guadagnino: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Στο Μεξικό της δεκαετίας του ’40, ο William Lee ένας μεσήλικας Αμερικανός ξενιτεμένος, δεν έχει και πολλές επαφές με τον έξω κόσμο. Καθώς θα γνωρίσει τον νεαρό φοιτητή Eugene Allerton, θα αρχίσει να βλέπει ότι είναι ικανός να νιώσει μια σύνδεση με κάποιον.

Πριν καλά-καλά ξεθυμάνει το ανεπανάληπτο “Challengers”, ο Luca Guadagnino έχει ήδη έτοιμη την επόμενη ταινία του. Απρόβλεπτος αλλά πάντα ανήσυχος δημιουργός, αυτή τη φορά καταπιάνεται με το ομότιτλο μυθιστόρημα του William S. Burroughs και το φέρνει στην μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνιστές είναι ο Daniel Craig και ο Drew Starkey.

Maria του Pablo Larraín: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Η ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από τις αναμνήσεις της στις τελευταίες μέρες της ζωής της στο Παρίσι τη δεκαετία του ’70.

Είναι γνωστό πως ο Pablo Larraín αγαπάει τις βιογραφικές ταινίες, τόσες που έχει γυρίσει (“Neruda”, “Jackie”, “Spencer”) και σίγουρα τις πετυχαίνει. Αυτή τη φορά “έβαλε στο μάτι” την Μαρία Κάλλας και η ηθοποιός που θα την υποδυθεί δεν είναι άλλη από την Angelina Jolie.

Maria του Pablo Larraín

Maria του Pablo Larraín

Joker: Folie à Deux του Todd Phillips: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Ο Arthur Fleck καθώς νοσηλεύεται στο Arkham, συναντά τον έρωτα στο πρόσωπο της Harley Quinn αλλά ανακαλύπτει και την αγάπη του για τη μουσική. Οι δυο τους θα μπλεχτούν σε μια ρομαντική περιπέτεια που δύσκολα θα έχει χαρούμενο τέλος.

Το sequel του άκρως επιτυχημένου “Joker”, που το 2019 χάρισε στον Joaquin Phoenix το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του, είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το γεγονός ότι στον ρόλο της Harley Quinn συναντάμε την Lady Gaga καθώς και το ότι πρόκειται για μιούζικαλ, αυξάνει την ανυπομονησία για το τι πρόκειται στ’ αλήθεια να δούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJoker: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου sequel «Τρέλα για δύο»12.09.2018

Harvest της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Κατά τη διάρκεια επτά παραισθησιογόνων ημερών, ένα ανώνυμο χωριό, σ’ έναν απροσδιόριστο χρόνο, εξαφανίζεται. Ο αγρότης Walter Thirsk και ο γαιοκτήμονας Λόρδο Charles Kent, παιδικοί φίλοι, προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την εισβολή ενός εχθρού από τον έξω κόσμο, ο οποίος είναι το τραύμα των μοντέρνων καιρών.

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη είχε βρεθεί ξανά στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας με την ταινία της “Attenberg” το 2010, όπου κέρδισε δύο βραβεία, ένα εκ των οποίων η πρωταγωνίστρια Ariane Labed για την ερμηνεία της. Φέτος, φέρνει την διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Jim Crace. Πρωταγωνιστούν ο Caleb Landry Jones (“Breaking Bad”, “X-Men: First Class”, “Get Out”) και ο Harry Melling (ταινίες Harry Potter, “The Queen’s Gambit”).

Harvest της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Harvest της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Babygirl της Halina Reijn: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Μια δυναμική διευθύνουσα σύμβουλος ρισκάρει την καριέρα της και την οικογενειακή της γαλήνη όταν ξεκινά ερωτική σχέση με έναν πρακτικάριο, πολύ νεότερό της.

Η ολλανδικής καταγωγής Halina Reijn, είναι πρωτίστως ηθοποιός ενώ έχει σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες, μεταξύ των οποίων το  comedy horror “Bodies Bodies Bodies” της Α24 (βρίσκεται στο Netflix αυτή την περίοδο). Στο “Babygirl” πρωταγωνιστούν οι Nicole Kidman, Harris Dickinson, Sophie Wilde και Antonio Banderas.

Babygirl της Halina Reijn

Babygirl της Halina Reijn

Quiet Life του Αλέξανδρου Αβρανά: Διαγωνιστικό Τμήμα Orizzonti

Πλοκή: Ο Sergei και η Natalia, ένα ζευγάρι από τη Ρωσία, καταφεύγουν με τις δύο τους κόρες, Alina και Katja, στην Σουηδία αναζητώντας πολιτικό άσυλο. Όταν οι αιτήσεις τους δεν γίνονται δεκτές, η μικρή Katja καταρρέει και πέφτει σε ένα βαθύ κώμα, προερχόμενο από το επονομαζόμενο Σύνδρομο Παραίτησης.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς έχει ξαναβρεθεί να διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2013 με την σκληρή ταινία του “Miss Violence” , όπου κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας αλλά και ο πρωταγωνιστής του, Θέμης Πάνου, Βραβείο για την ερμηνεία του. Μετά από αυτή την καταξίωση, συνεργάστηκε με τον Jim Carrey και την Charlotte Gainsbourg στο “Dark Crimes” κι έναν χρόνο μετά επέστρεψε στο ελληνικό καστ για την ταινία “Love Me Not”.

Quiet Life του Αλέξανδρου Αβρανά

Quiet Life του Αλέξανδρου Αβρανά

Cloud του Kiyoshi Kurosawa: Εκτός Διαγωνισμού

Πλοκή: Ο Yoshii έχει ως κύρια ασχολία να μεταπουλά κάθε λογής πράγματα στο ίντερνετ. Μια σειρά από μυστήρια γεγονότα θα τον βάλουν στο μάτι του κυκλώνα και θα φέρουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Όπως φαίνεται αυτή είναι η τρίτη ταινία του Kiyoshi Kurosawa για το 2024! Ο σκηνοθέτης που κρύβεται πίσω από τα αριστουργήματα “Cure” (1997) και “Pulse” (2001), δεν παύει να ασχολείται με το είδος που τον ενδιαφέρει περισσότερο: το horror!

Cloud του Kiyoshi Kurosawa

Cloud του Kiyoshi Kurosawa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Stand by Me μέχρι το Suntun: 10 ταινίες για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι12.09.2018

Baby Invasion του Harmony Korine: Εκτός Διαγωνισμού

Πλοκή: Σε ένα ultra-realistic, multiplayer FPS παιχνίδι, μια ομάδα μισθοφόρων χρησιμοποιεί φάτσες μωρών ως άβαταρ για να μπαίνει σε επαύλεις των πλούσιων και ισχυρών και, δίχως να αφήνει τίποτα πίσω της, να εξερευνά τα πάντα πριν τελειώσει ο χρόνος.

Ο σκηνοθέτης πίσω από ταινίες όπως το “Gummo”, το “Spring Breakers” και το “The Beach Bum”, με την δική του ματιά και αισθητική, φέρνει αυτό το πειραματικό θρίλερ, γυρισμένο σαν first-person shooter παιχνίδι με διαδραστικά στοιχεία. Σημειώνουμε πως η προηγούμενή του ταινία την περασμένη χρονιά, με τίτλο “Aggro Dr1ft”, ήταν γυρισμένη εξολοκλήρου με ειδικές θερμικές κάμερες που καταγράφουν θερμότητα, δίνοντας ένα πολύ έντονο εφέ videogame. Kι έκανε εξίσου πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Baby Invasion του Harmony Korine

Baby Invasion του Harmony Korine

Περισσότερα από Cine News