MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τέλος ανοχής για τις «έξυπνες» ταμειακές: Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης

Εντός του Σεπτεμβρίου, οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ θα εστιάσουν σε μπαρ και εστιατόρια για τον εντοπισμό τυχόν μη διαβίβασης αποδείξεων στο σύστημα e-send.

Monopoli Team

Σιωπηρή παράταση τέλος σε 3 μέρες, για τους επαγγελματίες της εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ.), προκειμένου να αντικαταστήσουν τις τελευταίες παλαιού τύπου ταμειακές με τις νέες «έξυπνες» μηχανές.

Με τον ερχομό του νέου μήνα, αρχίζουν και οι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η φορολογική νομοθεσία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των επαγγελματιών, έχουν αντικαταστήσει τις παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές, αλλά υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα (όπως η έλλειψη τεχνικών) τα οποία καθυστερούν, κάποιες χιλιάδες αντικαταστάσεις ταμειακών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν αντικατασταθεί περίπου 60.000 παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές στον χώρο της εστίασης, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 με 8.000 επιχειρήσεις δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη στις νέες απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ΑΑΔΕ ενεργοποιεί την «έξυπνη» βόμβα κατά της φοροδιαφυγής με το Appodixi12.09.2018

Οι νέες ταμειακές μηχανές στην εστίαση κλείνουν τον δρόμο στα «κόλπα» της φοροδιαφυγής, καθώς δεν επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να κλείσουν ταμείο, εάν έχουν ανοιχτά τραπέζια και δελτία παραγγελίας που δεν έχουν γίνει αποδείξεις. Η απόδειξη εκτυπώνεται μόνο από τον ενσωματωμένο εκτυπωτή, οι εκκρεμείς παραγγελίες και οι προς έκδοση αποδείξεις καταγράφονται στη φορολογική μνήμη, ενώ εκδίδεται «Ζ» μόνο εφόσον έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά τραπέζια.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr 

Περισσότερα από Επίκαιρα