MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
31
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
8 ½
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
A complete unknown
Animal
Anora
Armand
Athens International Monthly Art Film Festival
Captain America: Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Flow
Hairspray
Locked
Mickey 17
Ninja : Ο εξολοθρευτής
Pink Flamingos
September Says
Sonic 3: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Super Wings – Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Take a Trip
The Brutalist
The Monkey
The Substance – Το ελιξίριο της νιότης
Wicked
Wishbone
Wolf creek: Απόλυτος τρόμος
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Αγριες πληγές
Αλέξης Ζορμπάς
Αλύγιστος Νίκος
Αναμνήσεις ενός σαλιγκαριού
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αντίπαλοι για καλό
Αρκάντια
Βαϊάνα 2 (μεταγλωττισμένη)
Γιάννης Θεοδωράκης:Ναι… μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε
Γκραν Τουρ
Γουλιέλμος Τέλλος
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Β’ 1944-1960
Είμαι ακόμη εδώ
Εδώ μιλάνε για λατρεία
Η απίστευτη ιστορία του γιγάντιου αχλαδιού ( μεταγλωττισμένη)
Η εξουσία της κούκλας
Η θυσία
Η καθαρή ζωή
Η καρδιά του κτήνους
Η μαμά παραμονεύει στο σκοτάδι
Η νέα χρονιά που δεν ήρθε ποτέ
Θεώρημα
Θολός βυθός
Καμία άλλη γη
Κονκλάβιο
Κρέας
Κυνήγι
Λούλα LeBlanc
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μουφάσα: Ο βασιλιάς των λιονταριών (μεταγλωττισμένη)
Μουφάσα: Ο βασιλιάς των λιονταριών (με υπότιτλους)
Νοβοκαΐνη
Νοσφεράτου
Ο Πάντινγκτον στο Περού (μεταγλωττισμένη)
Ο Σιρόκο και το βασίλειο των ανέμων (μεταγλωττισμένη)
Οι εραστές της γέφυρας
Οικουμενική γλώσσα
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Ο παίδαρος
Πέντε Σεπτεμβρίου
Πανελλήνιον
Πικρές αλήθειες
Πολυέστερ
Πριγκίπισσα επαναστάτρια (μεταγλωττισμένη)
Ραγισμένες καρδιές
Σάουντρακ για ένα πραξικόπημα
Σε μια άγνωστη χώρα
Σκιές στο σκοτάδι
Στην υπεράσπιση μιας πίστης
Στρατιώτες της Σαλαμίνας
Σύλβια Ρόμπυν
Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο
Τελευταία ανάσα
Τελευταία πνοή
Τετράποδες αποστολές (μεταγλωττισμένη)
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το διπλανό δωμάτιο
Το κορίτσι με τη βελόνα
Το νησί της Αφροδίτης
Το πιο πολύτιμο φορτίο
Το ποτάμι
Τρελή από έρωτα Μπρίτζετ Τζόουνς: Η επιστροφή
Υπάρχω
Φρίμοντ
Χιονάτη (μεταγλωττισμένη)
Χιονάτη (με υπότιτλους)
Αστυνομική

Cold

Κινηματογραφική μεταφορά του αστυνομικού μπεστ σέλερ της σκανδιναβής Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ που υπόσχεται να μας …παγώσει το αίμα εν μέσω καύσωνα!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 98'
Monopoli Team

Η Weirdwave, από τις 29 Αυγούστου, παρουσιάζει στα θερινά τo σκανδιναβικό θρίλερ Cold, σε σκηνοθεσία του Έρλινγκουρ Θόροντσεν, βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της ισλανδής συγγραφέως αστυνομικής λογοτεχνίας Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ.

Ο ήρωας ερευνά τον φόνο δύο έφηβων σε μία δομή παραβατικών ανηλίκων δεκαετίες πριν, αλλά ανακαλύπτει πως τα γεγονότα πιθανόν να συνδέονται με τον μυστηριώδη χαμό της γυναίκας του.

Φτιαγμένη για τους λάτρεις του είδους, η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ισλανδία, παραμένοντας επί 4 εβδομάδες στο νο1 του ισλανδικού box office και υπόσχεται να μας …παγώσει το αίμα εν μέσω καλοκαιριού!

Το Cold προβλήθηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ του κόσμου, ανάμεσά τους και στο φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ (Σουηδία).

Υπόθεση

Ο Οντίν, ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν, μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους ανηλίκων που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα ίδρυμα παραβατικών εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του.

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ -από τα μεγαλύτερα ονόµατα του σκανδιναβικού αστυνομικού θρίλερ. Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς και στην Ελλάδα εκδίδονται από το Μεταίχμιο.

Γυρισμένο με αριστοτεχνική προσήλωση στην ψυχρότητα του ισλανδικού τοπίου αλλά και την εσωτερική ψυχρότητα των ηρώων του, το Cold, χτίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο το σασπένς, με σκηνές που παραπέμπουν σε μία μεταφυσική διάσταση. Ή μήπως όχι; Ο θεατής θα πρέπει να περιμένει με κομμένη την ανάσα το ξετύλιγμα του μύθου για να αντιληφθεί την ζοφερή πραγματικότητα, όπου όλα ανατρέπονται πέρα από κάθε πρόβλεψη, σε μία αστυνομική πλοκή για δυνατούς λύτες με απρόβλεπτο τέλος.

Δίνοντας έμφαση στην ψυχοπαθολογία των ηρώων, ο Θόροντσεν μιλά για την άβυσσο της ψυχής, ανδρικής και γυναικείας, και για μια «σκιά» που μας απειλεί όλους. Είναι ένα φάντασμα; Ή κάτι άλλο;

«Αυτό που με συνεπήρε», εξηγεί ο σκηνοθέτης, «είναι πως κάθε φορά που νομίζεις πως ξέρεις πού το πάει η ιστορία, κάτι συμβαίνει και όλα ανατρέπονται. Σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτό που με έκανε να θέλω να την κάνω ταινία, είναι ακριβώς η ιδέα αυτής της διάψευσης των προσδοκιών». Κάνοντας έναν παραλλληλισμό με το σινεμά του Μπράιαν ντε Πάλμα, «θα έλεγα πως παίρνει ένα κινηματογραφικό ειδος και την ιδια στιγμή το υπονομεύει θέλοντας να ξεγελάσει το κοινό. Κι αυτό ένοιωσα πως το κάνει και η Ίρσα».

Η Ισλανδή Yrsa Sigurdardóttir (Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ, 1963) είναι από τα μεγαλύτερα ονόµατα του σκανδιναβικού αστυνομικού θρίλερ. Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, μεταφράζονται σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ αρκετά από αυτά έχουν μεταφερθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Το θρίλερ της «Η εκδίκηση» (Μεταίχμιο, 2014) τιμήθηκε με το βραβείο Icelandic Crime Fiction και ήταν υποψήφιο για το Glass key, την υψηλότερη διάκριση για βιβλίο σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Για το «DNA» (Μεταίχμιο, 2017), το πρώτο βιβλίο της σειράς με ήρωες την ψυχολόγο Φρέιγια και τον ντετέκτιβ Χούλνταρ, τιμήθηκε με το Βραβείο της Δανέζικης Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας και με τα Βραβεία Blood Drop και Petrona.

Σύμφωνα με τον Έρλινγκουρ Θόροντσεν, που είναι μεγάλος φαν των ταινιών τρόμου ήδη από παιδί, «η Αμερική είναι ανοιχτή σε πολύ συγκεκριμένα είδη ταινιών, όμως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ως προς το είδος της ταινίας τρόμου στην παγωμένη, σκοτεινή Ισλανδία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκα με την ταινία μου Rift κι ακόμα περισσότερο τώρα με το Cold», ενώ, όπως είπε, στο μέλλον τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί και με το queer horror.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Kuldi
Σκηνοθεσία: Έρλινγκουρ Θόροντσεν
Σενάριο: Έρλινγκουρ Θόροντσεν, Ίρσα Σιγκουρταρντότιρ

Παίζουν: Μικαέλ Κάαμπερ, Σέλμα Μπιορνσντότιρ, Χαλντόρα Γκέιρχαρσντότιρ, Σάρα Ντογκ Ασγκερσντότιρ, Γιόχανς Χαουκούρ Γιοχάνεσον, Έλιν Χολ

Διάρκεια: 98'
Χώρα: Ισλανδία
Έτος: 42024202

Διανομή: Weird Wave
Περισσότερα από CINEMA