MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WELL-BEING

Πίνεις γάλα βρώμης κάθε μέρα; Να πώς θα επηρεάσει την υγεία σου

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε γάλα βρώμης κάθε μέρα;

Monopoli Team

Από όλα τα γάλατα φυτικής προέλευσης, το γάλα βρώμης ξεχωρίζει γιατί είναι φιλικό προς τις αλλεργίες, καθώς δεν περιέχει γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς. Εάν λοιπόν ήδη απολαμβάνετε το γάλα βρώμης τακτικά ή σκέφτεστε να κάνετε τη μετάβαση σε αυτό το φυτικό ρόφημα, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Τι είναι το γάλα βρώμης;

Το γάλα βρώμης παρασκευάζεται ανακατεύοντας βρώμη και νερό και στη συνέχεια στραγγίζοντας το μείγμα για να αφαιρεθούν τυχόν στερεά. Ορισμένες εμπορικές μάρκες περιλαμβάνουν ζάχαρη και άλλες γεύσεις αλλά και κάποια θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D και το ασβέστιο. Άλλες μάρκες αποφεύγουν την ενίσχυση και προτιμούν την ανάμειξη βρώμης και νερού. Όμως και οι δύο πρακτικές μπορούν να αλλάξουν σημαντικά το διατροφικό προφίλ του ροφήματος.

Διατροφικά, το γάλα βρώμης διαφέρει σημαντικά από το κανονικό γάλα, γιατί το πρώτο περιέχει λιγότερες πρωτεΐνες και λιγότερα λιπαρά. Λάβετε υπόψη ότι ενώ το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος βρώμης στην αγορά είναι εμπλουτισμένο, εάν παρασκευάζετε γάλα βρώμης στο σπίτι ή αγοράζετε ένα μη ενισχυμένο, δεν θα έχετε το ίδιο διατροφικό προφίλ με τις ποικιλίες που έχουν ενισχυθεί.

Το γάλα βρώμης μιμείται την υφή του κανονικού γάλακτος καλύτερα από τις περισσότερες από τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις. Είναι πιο παχύρρευστο σε συνοχή σε σύγκριση με άλλα μη γαλακτοκομικά και στον καφέ δημιουργεί παρόμοιο αφρό με το κανονικό γάλα, καθιστώντας το εξαιρετικό υποκατάστατο. Το γάλα βρώμης έχει επίσης μια ουδέτερη γεύση, η οποία είναι ευεργετική για το ψήσιμο και σε πιάτα όπως σούπες και κατσαρόλες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο απίστευτα απλό ρόφημα που καίει το λίπος12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life